• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés1
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Máté műtéteken, kemoterápiákon és csontvelő transzplantáción van túl, sajnos a betegsége kiújult

Frissítés:

Máténak nagy segítségre van szüksége ismét, egészségi állapota rendben, viszont jelenleg a házuk alkalmatlan arra, hogy ott lakhasson egy káresemény miatt. Máté kétszeres csontvelőtranszplantált, ősztől járhat újból iskolába, rendszeres orvosi kontroll alatt áll. Felrobbant a villanybojler, ami miatt a házban nincs fűtés és víz. Előző nap kontrollon voltak, most szerencse a szerencsétlenségben, hogy otthon tartózkodtak, különben fedél sem lenne a fejük fölött. Jelenlegi állapotfelmérések szerint az anyagszükséglet 500 ezer forint, a villanyszerelési munkálatok elvégzésére már van támogató.

„Egy pillanat alatt történt minden… Felrobbant a kazánházban a villanybojler! Azonnal odalett a teljes vizes rendszer, a fűtés és a téli tüzelő! Most első körben mennem kell a tűzoltóságra még papírokat intézni. Ők nagyon sokat segítenek nekem! Majd még ma Mátékámat el kell költöztetni valahová. Persze ő hallani sem akar róla! Ilyen körülmények között nyilván nem maradhat itthon! Se fűtés nincs a házban, víz is csak flakonban, ha veszek!” –írja az anyuka a Facebook oldalán.

Friss hírek:

M

áté túl van a második csontvelőtranszplantációján, valamint azt követő sugárkezeléseken.

Jelenleg magántanulóként vizsgázik az általános iskola 5. osztályának tananyagából, emiatt eléggé izgatott, mert kitűnő tanuló, de mostanában az állapota nem tette lehetővé, hogy tökéletesen felkészüljön. Maximalista nagyon és az eddigi kitűnő eredményeit nem szeretné lerontani. A következő tanévet is magántanulóként kell teljesítenie, mert közösségbe nem mehet.

A kilökődésgátlók szedését meg kell kezdenie. A hat hónapra kapott (!!!) közgyógykeretét kimerítette, így a szükséges gyógyszereit meg kell vásárolni, ami havi 60 ezer forint többletkiadást jelent a családnak év végéig, mivel, 2016.12.02-ig érvényes a közgyógyigazolványa, és új keretet csak ezután fog kapni.

Jelenleg a szedett készítmények miatt fényérzékeny, még a szobáját is el kell sötétíteni, ráadásul a sugárkezelések nagyon megviselték fizikálisan.

Máté mindent megtesz, hogy újból egészséges legyen, nagyon erős és bátor. Kérünk mindenkit, hogy támogassa a családot, mert a szükséges gyógyszereket biztosítaniuk kell önerőből.

Az édesanya levele:

2010 júliusában diagnosztizálták először a Neuroblasztomát Máténál, rá egy hétre már meg is történt az operáció, ami 10 órásra sikeredett, de sajnos így sem lehetett eltávolítani a teljes daganatot, a 7 centiből megmaradt 4cm-nyi. A tumor hasi nagyéren volt és van. Ahogyan a Neuroblasztomára jellemző, teljesen nem eltávolítható, beszövi a környezetét és kapaszkodik. Ezt követően jött a kemoterápia, mely 8 blokkból állt, 2010. augusztustól, 2011. január közepéig tartott. Majd 2011. február 02-án meg történt a saját donoros csontvelő transzplantáció. Májusban készült egy CT ami kimutatta, hogy sajnos mindennek ellenére 2,5 centi tumor még mindig megmaradt. Majd ez szépen tokosodni kezdett az elmúlt években, úgymond kiérett. Rengeteg gyógyszeres kezelést, vitamin kúrákat csinált végig. B17, Flavin7, gyógygombák, méreg drága vizek és még sorolhatnám mi mindent kapott Máté, aki panasz nélkül megtett mindent, hogy újból egészséges legyen. Nem is volt semmi gond, élte a gyermekkorát BOLDOGAN. Elvégzett négy évet az iskolában kitűnő eredménnyel, szinte soha nem hiányzott. 30 naponta visszajártunk a kórházba kontrollra, minden rendben volt. Végre úgy élhetett, mint hasonló korú társai, még akkor is, ha voltak korlátok, nehézségek.

2015 áprilisában kezdődött el újból a borzalom, amikor a daganat mocorogni kezdett, a kiérett daganat aktivizálódott, mutatott némi növekedést, amiből az következett, hogy az októberi MR már megint közel 7 centis tumort mutatott! Ekkor már nem volt más lehetőség, be kellett látni, hogy ismét kemoterápiára van szükség. Újra kezdődött a harcunk, mely várhatóan sokkal nagyobb és nehezebb, mint az előző volt, pedig akkor is megjártuk a poklot. Műtétet Magyarországon nem vállalnak, tehát maradt a mintavétel, sikerült 2 centit lecsípni ismét a daganatból, és két hét múlva már meg is kapta az első kezelést. Most még nem tudjuk a pontos adatokat, hogy hány kemoterápiás blokkra lesz szüksége, közben sugarat is fog kapni és végül újra transzplantációt ír elő a kezelési séma.

De mi keresünk ezer más helyen is gyógymódot, mert a kemoterápiát már nagyon nehezen viseli Máté meggyötört szervezete. Mind e mellett naponta kapja a daganatölő készítményeket, ilyen a legújabb a Citosar, napi 15 tablettával. Közben rengeteg vitamin, immunerősítők, amiket használunk, mindezeket önerőből, immáron öt éve.

Máté igazi harcosként küzd tovább, szeretne mielőbb visszamenni az iskolába, hiányzik az addigi élete, a barátai, mindez egyelőre nagyon távolinak tűnik és hatalmas harc áll előtte. Iszonyatosan féltem a ráváró nehézségektől, bármit megtennék, hogy újból egészséges legyen!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.