15.70% összegyűlt
78500 Ft összegyűlt a 500000 Ft célból
1 adományozó

Az édesanya levele:

Vilmos 2015 januárjában lett leukémiás, a betegsége magas malingitású volt, ezt azt jelenti, hogy agresszív típusú volt a leukémiája, ezért a legerősebb kezeléseket kapta. Meglehetősen nehezen viselte a kezeléseket a szervezete, háromszor volt az intenzív osztályon, utoljára másfél hónapig.

2015. december 25-én Listeria baktériumfertőzést kapott, ezután pedig agyhártyagyulladása lett, ez súlyos tudatzavart okozott nála, mozgásképtelenné vált és az óta nem tud kommunikálni. Shunt-öt ültettek be, hogy elvezessék a felgyülemlett agyvizet, ezt a műtétet is meg kellett ismételni nála. Azóta egyáltalán nem tud beszélni, a szemeit már kinyitja, pelenkázni kell, szilárd táplálékot nem tud enni, így PEG beültetése is volt, aminek a segítségével a tápszer közvetlenül a gyomorba, illetve a vékonybélbe juttatható.

Az utolsó két hetes kemoterápiás kezelést már nem kapta meg, mert állapota nem tette lehetővé, az utókezelést kapja 2017-ig, elvileg nem mehet közösségbe a legyengített immunrendszere miatt, de nem is tud, hiszen magatehetetlen. Jelenleg is a debreceni gyermekonkológián vagyunk, de ha megteremtődnek az otthoni ápolás feltételei, akkor haza vihetem Vilmost, akit egyedül nevelek. A másik megoldás az lenne, ha hospice házba helyeznék el, de erről hallani sem szeretnék, hiszen éjjel-nappal Vilmossal vagyok és mindent megteszek, hogy Vilmos előbb-utóbb kijöjjön ebből az állapotból! Amíg a tudata nem lesz ép, addig fejleszteni sem lehet.

Ahhoz, hogy az otthoni ápolása lehetséges legyen, számos feltételnek kell eleget tenni, speciális eszközöket beszerezni: elektromos betegágyra, betegfigyelő monitorra, betegemelőre, egy új kerekesszékre van szüksége, mert már ülni sem tud. Szüksége lesz masszőrre, gyógytornászra, amit a társadalombiztosítás csak egy ideig fog finanszírozni, utána ezt is nekem kell majd megoldanom, szakembereket keríteni, akik kijárnak hozzá.

Egyedül élek Vilmossal, nagymamám, akire számíthattam tavaly meghalt. Tudom, hogy számunkra a nehézségek nem értek véget, de küzdeni fogok, hogy Vilmos állapota javuljon, ami az orvosok szerint lehet, hogy hosszú éveket fog igénybe venni. Kiemelt ápolási díjat kapok és magasabb összegű családi pótlékot, munkát nem tudok vállalni, hiszen éjjel-nappal Vilmos vagyok a kórházban, és ha hazakerülünk, akkor is 24 órás ellátást fog igényelni a gyermekem.

Kérem, hogy segítsenek nekünk, mert magam vagyok magatehetetlen gyermekemmel, aki az életem!

Adverts (x)