91.60% összegyűlt
229000 Ft összegyűlt a 250000 Ft célból
1 adományozó

Anida levele:

Anida vagyok, sajnos az életem ismét nehéz helyzetbe sodort, harmadik alkalommal kell megküzdenem a leukémiának egy makacs fajtájával. Lehet, hogy többeknek vagyok ismerős, küzdelmeimről sokat írtam a Tégy Jót!® oldalán, hogy erőt adjak másoknak is. Tulajdonképpen kilenc éve a leukémia elleni küzdelemről szól az életem. 2007-ben az USA-ban kezeltek, majd 2013 novemberében voltam másodszor leukémiás, 2014 nyarán volt a testvér donoros csontvelő transzplantációm.

Az eddigi kezelések sajnos sikertelennek bizonyultak, mivel a betegség ismét visszatért 2015 novemberében. A kezelések újra kezdődtek. Újabb harc, újabb erőfeszítések várnak rám. Ismétlődő betegségem miatt a legerősebb kezelési protokollt kapom, mely már el is kezdődött. A kezelés és annak mellékhatásai nagyon nagy fájdalmakkal járnak és még várnak rám hasonló kezelések mind addig, meddig eljutok Budapestre az újabb transzplantációmhoz, majd a célomhoz, hogy ismét egészséges legyek! Másodjára is a testvérem lesz a donorom. Most le kell győznöm a betegségem egy életre! Egészséges akarok lenni és élni az életem!
Sokat leszek a kórházban, csak a terápiás szünetekben lehetek majd otthon. Minden alkalommal, amikor hazatérek, tiszta környezetben kell lennem, mert az immunrendszeremet a kezelések szinte lenullázzák.  Igyekeztünk, iparkodtunk, de a ház, amelyet bérelünk, sajnos nagyon kicsi, és akármit tettünk a falak hidegek és könnyen penészednek. Ez nem egészséges senkinek, nem hogy nekem, ezért fontos, hogy új albérletet keressünk, amelyik száraz, napfényes, penészmentes. Alapvető követelmény, hogy a csontvelő átültetés után legyen külön szobám, ahol a megfelelő higiénés körülményeket meg tudjuk teremteni, hiszen transzplantáció után legalább hat hónapig ez lesz az a hely, ahol szájkendő, gumikesztyű nélkül lehetek, azaz ez lesz az életterem. A köztudatba „steril szoba” néven ismert a neve, mert naponta kell fertőtleníteni a bútorokat, padlózatot és úgymond egyszemélyes a helyiség, a beteg otthoni tartózkodására és elkülönítésére szolgál.

Kérlek benneteket, hogy segítsetek nekem, és küldjetek sok-sok pozitív energiát, hogy mielőbb legyőzhessem a betegségem végleg! Nagyon köszönöm.
Történetemet itt olvashatjátok: https://tegyjot.hu/portal/rovatok/anida-m-leukemia/