• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés5
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Beatrix leukémiás megbetegedése miatt fűtéskorszerűsítésre van szükség

Az édesanya levele:

B

eatrix 11 éves, már a nyári szünetben nagyon várta, hogy elkezdhesse az ötödik osztályt, nagyon szeret iskolába járni, kitűnő tanuló. Sosem volt beteg, mindig életvidám, szorgalmas, jó gyerek volt.

Osztálykiránduláson elesett, megütötte a kezét, amit nagyon fájlalt, ezért orvoshoz fordultunk, de csupán egy zúzódás volt, mégis nehezen gyógyult. Tanév végén az iskolából egyre fáradtabban érkezett haza, nem volt étvágya, sokat aludt. Nyáron többször vérzett az orra, ezért a 3. orrvérzés után orvoshoz vittük és kértük, hogy készítsenek vérvizsgálatot. Másnap sürgősséggel visszahívták, bekerült a kórházba, elkezdődtek a vizsgálatok és csontvelő mintavételből kiderült a diagnózisa, hogy heveny lymphoblastos leukémiája van, magas malignitással, azaz ALL-es. Azóta a miskolci megyei Kórházban vagyunk mindketten, mert mellette a helyem.

Azonnal elkezdődtek a kezelések, amiket nehezen tolerál a szervezete, a 15. napi csontvelővétel még 14% rossz sejtet mutatott ki, eredetileg 89%-ban tartalmazott a csontvelő kóros sejteket, majd a 33. napi csontvelőben már nem voltak kimutathatóak. Jelenleg a kezelések első harmadának végénél járunk, az eddigi előrejelzések szerint nincs szükség csontvelő transzplantációra. Csodaszép derékig érő haját elveszítette, ami lelkileg nagyon megviseli, parókát kellett készíttetni, bár mi felnőttek tudjuk, hogy ez a legkisebb problémánk.

Három gyermekem van, kettő már felnőtt és kirepült a családi fészekből. A baj sosem jár egyedül, Beatrix betegségével egy időben a férjem munkája megszűnt, jelenleg álláskereső. Én háztartásbeli vagyok, az ápolási segély megállapítása van folyamatban részemre.

Mint, ahogyan a leukémiás gyermekeknél kötelező, két évig, amíg a kezelése tart, biztosítanunk kell, az otthoni megfelelő lakhatási és higiénés körülményeket, étrendet, a megfelelő hőmérsékletet – hiszen az immunrendszere védtelen a kemoterápiás készítmények miatt –, ami mostani jövedelmi helyzetünket tekintve nagyon nehéz. Eddig nem volt megoldva az egyenletes meleg biztosítása a lakásban, ezért van mindenképp szükség a fűtés korszerűsítésére. Most a betegsége miatt mindenképpen saját szobára van szüksége, amit kialakítottunk, kifestettünk, és rendbe tettük saját erőből, viszont az egyenletes fűtés még nincs megoldva. Mindenképpen meg kell csináltatnunk a központi fűtést, hogy megfelelő hőmérsékletet biztosítsunk a házban. Ehhez kérünk segítséget, mert mi magunk nem tudjuk azt megvalósítani.

Amíg mi, szülők a betegség okozta lelki és anyagi gondokkal küzdünk, és lehetőségeinkhez mérten próbálunk mindent megadni számára, addig Beatrix magántanulóként elkezdte az ötödik osztályt, és ha az állapota engedi lelkesen tanul és várja vissza a régi életét.

Nagyon köszönünk előre is minden segítséget!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.