• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

S

anyika koraszülöttként született.Agyvérzés után shönt beültetés történt, ezután szépen fejlődött. Egy shönt csere utáni fertőzés következtében kómába esett, majd sorozatos műtétek következtek, addig egy csövön keresztül palackba vezették az agyvizet. Mire ezt a rendszert zárttá tették, annyira romlott állapota, hogy gégemetszésre lett szükség. Epilepsziás lett, majd a táplálását, csak a hasfalon keresztül a vékonybélbe ültetett szondán át, gépi adagolással tudták megoldani, ez napi 24-órában folyamatosan megy, ezért teljes felügyeletet igényel.
Benuka decemberben,elkezdett rohamozni, amiről nem tudta senki sem, hogy epilepsziás eredetű vagy a fejében lévő shunt zavara miatt alakult ki. Sajnos egymás után 2 műtéten esett át, mert az agyvíz nem tudott elfolyni.A műtét sikeres volt, de sajnos a rohamok nem múltak el. Próbálkozás folyik a gyógyszerbeállításokkal, van amikor pár napig rohammentes, utána 2-3-nap következik amikor egész napos, halmozódó rohamai vannak,ami sajnos tovább károsítja az agyállományt… A rohamok esetén használt görcsoldók egy része, ami azonnali hatást fejt ki, nem támogatott. 5 db 2800 Ft. Jelenleg amit Andrea szeretne Benukának megvásárolni: görcsoldók, fertőtlenítők, kötszerek, sebkezeléshez fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő kenőcs.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.