• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Brájen mellékvese rosszindulatú daganattal küzd

Az édesanya levele:

K

ét gyermekem van, a kisebbik fiam, Raul még csupán négy hónapos. A nagyobbik pedig kettő és fél éves, őt Brájennek – szül: Ózd, 2014. 12. 12. – hívják és neuroblasztómás, ami esetében mellékvese rosszindulatú daganatot jelent. A párom a kicsivel van otthon, én pedig Brájennel vagyok a Miskolcon a Megyei Kórházban a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályon. Egyikünk gyesen van, a másikunk ápolási díjat kap, illetve a családi pótlék a jövedelmünk.
2017. május 9-én nagyon fájt a hasa, ekkor a hasi ultrahang a vesétől elkülönülő kóros daganatot mutatott ki, és a laborvizsgálat is jelzett eltérést. Május 25-én a csontvelőbiopszia csontvelőben a neuroblasztómás sejtek arányát 10% felettinek állapította meg, majd a MIBEG scintigráfiás vizsgálata is megtörtént, ami egy tumort mutatott ki, a mellékvesében. Azóta tartanak a kemoterápiás kezelések. A kezeléseket nagyon nehezen viseli, sosem volt jó evő, táplálkozási gondjai vannak, ezért kap szondán át tápszereket. Még vár rá egy daganat eltávolító műtét. A kezelései befejezése után saját donoros csontvelő átültetése lesz, ez szeptember végére vagy október elejére várható.
A családunk kettészakadt, a párom a kicsivel van otthon, aki szintén betegeskedik, asztmás, most is kórházban volt. Kétszobás, fürdőszobás házat vásároltunk, amelyhez hitelt vettünk fel, havi 30 ezer forint törlesztést fizetünk. Az egyik gondunk az, hogy az előző lakó 70 ezer forintos vízdíjtartozást halmozott fel, ezért kikötötték a vizet és a szolgáltató úgy tájékoztatott, hogy csak ennek kifizetése után köti vissza a vizet. Jelenleg már bíróságon van az ügyünk, viszont vízre szükségünk van. Brájen állapota megköveteli a szigorú higiénés feltételeket. Ezért kölcsön kellett kérnünk, hogy a vizet vissza tudjuk köttetni, mert különben még a terápiás szünetekre sem tudtuk volna hazavinni Brájent. A csontvelő transzplantáció után szüksége lesz a kisfiamnak a „steril szobára”, azaz arra, hogy legyen saját szobája, frissen festve, burkolólappal ellátva, mosható, fertőtleníthető bútorokkal. Mindezt ki kell alakítanunk a számára, a gyógyulása érdekében.
Anyagi nehézségekkel küzdünk, a párom nem tud munkát vállalni, mert rá hárul a kicsi gyermek ellátása és gondozása. Kérem, hogy segítsenek nekünk, hogy Brájen számára meg tudjuk teremteni mindazt, ami segíti az ő gyógyulását.

Tisztelettel: Csömör Zsuzsanna, édesanya

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.