Gigi története:

S

zarka Regina vagyok, az ismerőseim, barátaim Giginek hívnak. 18 éves vagyok és leukémiás. Ismét.

Először 2013. április 15-én diagnosztizálták a betegségemet, lelkileg borzalmas volt szembesülni ezzel a hírrel. 16 éves kamaszként, tele kalandvággyal, életkedvvel, célokkal, akkor úgy éreztem, hogy összeomlott az egész addigi életem. Én csak úgy szerettem volna élni az életem, mint a velem egykorúak, iskolába járni, kirándulni, néha bulizni, kamaszként szerelmesnek lenni és élvezni az életet! Az első sokk után tudtam, hogy bármilyen nehéz időszak előtt állok, küzdeni fogok, hogy újból egészséges legyek!

Kezelésemet a B.-A.-Z. Megyei Kórház Onko-haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályán végezték. Egy év kemény harc, nap, mint, nap küzdelem az életemért a rákkal szemben! Nagyon sok nehézségen, megpróbáltatáson mentem keresztül. A Szegedi Szívsebészeti Klinikán életmentő műtétem volt, ahová mentőhelikopter szállított, az egyik karomat az óta sem tudom tökéletesen használni. Aztán egy citosztatikum mellékhatása miatt epilepsziás lettem. Mindezek mellett a kezelések mellékhatásai is jelentkeztek. Meg akartam gyógyulni, minden csatát hősiesen megvívtam, harcoltam, mert élni akartam.

2015. április végén megtörtént a felszabadító csontvelő vizsgálat. Nem volt rosszindulatú sejt a csontvelőben. Boldog voltam! Meggyógyultam! Úgy éreztem enyém a világ! Éltem a mindennapjaimat, elkezdtem iskolába járni. Élveztem az életet, hiszen én megjártam a Föld árnyékos oldalát. Meg tanultam örülni minden boldog pillanatnak.

November elején elviselhetetlen hátfájás miatt bejöttünk kontrollra. A vérképeltérés miatt csináltak egy csontvelő vizsgálatot, ami alapján kiderült, visszaestem a leukémiába! Egy világ omlott össze bennem! Újra kezdődik a harc az életemért a rákkal szemben! Felfoghatatlan volt számomra és elfogadhatatlan, hiszen én mindent megtettem, hogy visszakapjam az egészségemet.

Nem adom fel, harcolok, élni akarok! Olyan fiatal vagyok még, annyi minden vár rám az életben. Nagyon sokat jelent a családom számomra, édesanyám, egyedül nevel, Ő a legfontosabb most nekem! Itt van velem és mindenben segítségemre van. Sajnos, most sem könnyű a helyzetem, pedig még csak a kezelések eleje kezdődött el, túl vagyok egy újraélesztésen, lelkileg és fizikálisan is a padlón vagyok, fáj minden és mindenem. Tudom mi vár rám, tudom, hogy mindez mennyire szörnyűséges, kínokkal és rettegésekkel teli időszak lesz számomra…

Győzni fogok! Legyőzöm a betegségem végleg!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.