• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Lackó leukémiás és „sterilszobára” gyűjt

Lackó levele:

G

yurcsó Lászlónak hívnak, tizenhat évesen másodszorra vagyok leukémiás.
Először hat éves koromban, 2007 márciusában diagnosztizálták nálam az Akut Lymphoid Leukaemiát, akkor egy teljes évig tartott a kórházi kemoterápiás kezelésem. Az egyik vérkészítménytől Hepatitis B fertőzést is kaptam. Még egy évet otthon voltam a kezelések miatt, naponta szedtem a gyógyszereket, aztán végre mehettem iskolába, egyenesen a harmadik osztályba, mert addig magántanuló voltam. 2014-ben volt a felszabadító vizsgálatom.

2016. május 12-én az iskolában hasi fájdalmaim voltak, bekerültem a miskolci Megyei Kórház Sebészeti osztályára, ultrahang vizsgálattal vékonybél betüremkedést állapítottak meg, amely elvileg 2-3 napon belül magától megoldódott volna. A vérképből azonban kiderült, hogy ismét leukémiás vagyok. Ezt nagyon nehezen tudtam feldolgozni, először úgy gondoltam, hogy még egyszer nem vagyok képes végigcsinálni újból a kezeléseket, hiszen tudtam, hogy milyen szörnyűségek várnak rám. A betegségem közepes-magas malingitású, nem tudom, hogy lesz-e szükségem csontvelő átültetésre, nagyon nem szeretném! Sajnos, megviseltek a kezelések, nyolc kilót fogytam, lelkileg a padlóra kerültem, két kemoterápiás kezelésre is allergiás lettem. Most sokkal keményebb kezeléseket kapok, mint első alkalommal, pedig az is nagyon nehéz volt. Hiányoznak a gimnáziumi osztálytársaim, a barátaim, az addigi életem! Most ismét magántanuló vagyok. Mindent megteszek, hogy újból egészséges legyek, de kamaszként nehéz ezt megélni. Ha állapotom engedi, számítógépen elektronikus zenéket készítek Squirrel néven, ez a hobbim: https://www.youtube.com/channel/UCd4_q5t4WFdyGfdURHl4Lhw/videos
Velem egykorú, szintén leukémiás sráccal vagyok egy szobában, a kórházban, egymást biztatjuk.

Egy nővérem van, a debreceni egyetemen tanul. Édesanyám szintén főiskolára járt a munkája mellett nemrég, egyébként abban a gyermekkórházban dolgozik, ahol engem is kezelnek, csak a rehabilitációs részlegen. Jelenleg is dolgozik, munka után iparkodik hozzám és velem van, majd rohan haza főzni nekem és váltják egymást édesapámmal. Édesapám évekig munkakereső volt, tavalytól van ismét állandó munkahelye, ahol ki tudja, meddig tolerálják, hogy nem egy stabil munkaerő, mert a kezeléseim miatt sokat van velem.

Felújításra váró családi házban élünk, a tetőtérben került kialakításra a testvérem és az én szobám. Sajnos penészedik a tetőtér, és teljesen fel kell újítani a szobámat, újraparkettázni, festeni, megoldani a fűtést, mert az állapotom megkívánja. Adósságrendező hitelünk van, így újat felvenni nem tudunk, viszont a megfelelő higiénés körülményekre nekem szükségem van.

Kérek mindenkit, hogy segítsen nekünk, mert egyedül megoldani nem tudjuk, hogy meglegyen a „sterilszobám”, ami tiszta, fertőtleníthető, egészséges kell, hogy legyen.
Hálásan köszönöm mindenkinek, aki megosztja kérésem és mindenkinek, aki segít nekünk:
Lackó

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.