• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Frissítés:

Fiamat, Tamást 16-án megműtötték. Kapott egy donor tüdőt, egy új sanszot az élettől. Nagyon örülünk, de számára a nagy küzdelem még hátra van. Be kell fogadnia a szervezetének az idegen tüdőt, el kell viselnie a fájdalmakat, és a hosszú hónapokon keresztül tartó steril szobába való bezártságot. Ő egy nagyszerű, erős ember, hiszem, hogy sikerülni fog.

Az édesanya levele:

T

amás születése óta beteg, diagnózisa: cystas fibrosis. Ez egy belső szerveket érintő genetikai betegség, ami oxigénhiányos állapotot okoz, idővel tüdőelhaláshoz és egyéb szervi problémákhoz, azok leépüléséhez vezet. Annak ellenére, hogy naponta többször inhalál, szedi a gyógyszereket, Tamás tüdőkapacitása 20%-ra csökkent, életét tüdő transzplantáció mentheti meg, felkerült a transzplantációs várólistára. Akarata, küzdőképessége hatalmas, néha elkeseredik, és nem kerüli el a depresszió, hiszen minden napjai fájdalomról szólnak, de a legnehezebb helyzeteket is képes leküzdeni. Egy éve, úgy tűnt szervezete feladja a harcot, akaratereje nem hagyta el, orvosai segítségével sikerült sokadszorra is talpra állnia.

Nem könnyű az élte, hiszen szeretne úgy élni, mint hasonló korú, egészséges társai, akiktől betegsége miatt testi fejlődése is elmaradt, de számára a mozgás megterhelő, csak autóval tud közlekedni, emellett folyamatos felügyelete szükséges. Gyakran szorul kórházi kezelésre. Munkát vállalni állapota miatt nem tud, rokkantsági járadékos. Egy éve állandóan mellette vagyok, jogi asszisztensi munkámat fel kellett adnom, jövedelmem az ápolási díj nevetségesen szerény összege, válásom óta sok-sok éve egyedül nevelem apai anyagi, lelkitámogatás nélkül.

Jelenleg várunk, bármelyik pillanatban érkezhet az értesítés, de lehet, hogy várni kell hónapokat. A sikeres műtét után mesterséges kómában tartják, steril körülmények között. Amikorra hazajöhet, otthon meg kell teremteni a számára szükséges életfeltételeket, szobáját kifestetni, mosható padlózattal ellátni. Eleinte hetente, azt követően kéthetente, majd fél év után havi kontrollon kell megjelenni a budapesti kezelő intézetben, ami a Pécsről induló utazások tekintetében tetemes összeg.

A higiénés protokoll szerint állandó fertőtlenítés, frissen főzött ételek szükségesek és Tamás esetében, a tüdő transzplantáció miatt egyenletes hőmérsékletre, légtisztító berendezésre van szükség. Mindezek mellett számtalan kilökődés gátló gyógyszert kell majd szednie, szüksége lesz speciális étrendkiegészítőkre, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyaghoz, vitaminokhoz jusson a szervezete.

Kétségbeejtő a helyzetünk. Hiába való lenne a 24 évi küzdelem, a fájdalmak, a szenvedés, ha anyagi fedezet híján nem tudom biztosítani Tamás számára a műtét után szükséges szigorú feltételeket önerőből. Ehhez kérek segítséget, mert tehetetlen vagyok, mások segítsége nélkül, a mi jövedelmeinkből a minden napi megélhetésünket is nehéz megoldani. Minden segítségért nagyon hálásak vagyunk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.