11.50% összegyűlt
11500 Ft összegyűlt a 100000 Ft célból
1 adományozó

Frissítés:

Vivinek, november 27-én volt egy életmentő műtétje, a jobb veséről leszedtek 35-40dkg daganatot. Nyitott 5 órás műtét volt, hamarosan a bal vesét is operálni kell, mert az is tele van. Befonták már a vékony beleket is. Veszélyes operáció, de nem lehet tovább halasztani.


Vivien 2 hetes volt, amikor az arcán megjelent két pötty. Pár percen belül az arcát vastagon borították. Hét éven át orvostól-orvosig vitte a kislányt az édesanya, de senki sem tudta, mi baja. Eleinte mosópor allergiára, majd tejallergiára gyanakodtak, majd Pesten kimondták a tényleges diagnózist: Sclerosis Tuberosa. Szövettanilag az adenoma sebaceum bőrben lévő csomóit angiofibromák , bőr- és kötőszöveti elemek, faggyúmirigyek alkotják. Más bőrjelenség is mutatkozik. Változatosak a pigment – és depigmentált foltok. Az utóbbi az összes bőrjelenséget évekkel megelőzheti. A betegség jelen van a belső szervekben is.

Tavaly nyáron Vivien egy hónapot volt kórházban Budapesten. A veséi olyan nagyok lettek hogy össze préselte a beleket, és nem tudott enni. Lefogyott 10 kg-ot. elég nehezen derült ki mi okozza a 40 fokos lázat, majd kapott egy vérmérgezést és egy nagyon erős gombás fertőzést. Majd közben kiderült hogy a májban , a szívnél a torokban is vannak ezek a jóindulatú daganatok…

Vivien most 18 éves, magyar szakos tanár szeretne lenni, miután elvégezte a középiskolát. Vivien a betegsége miatt nem ehet akármit, nagyon szigorú diétát kell tartania. Ez azonban nagyon költséges.