Blog

Közlemény

2019. január 20-án néhány szülő kapott egy e-mailt a kapcsolat@webadomany.hu e-mail címről.

A levél az alábbi:

Hello,

„Magyarországon az egyetlen adománygyűjtő oldal, ahol minden támogatás összege közvetlenül a támogatottak számlájára kerül. Abból jutalék nem kerül levonásra.”
A fenti mondat biztosan nem igaz, ráadásul ehhez a tevékenységhez civil szervezet sem kell.

(Az a tapasztalat, hogy az adományra szakosodott civil szervezetek 99% lop, csal, hazudik, sikkaszt, irreális költségeket számolnak el, közvetítőkön keresztül trükköznek, a vezetők nem a semmiből tudnak tollasodni. Szinte sehol nem tesznek ki elszámolást, így a működésük sem nyilvános, látszat elszámolás van évente amit kötelező beküldeni valamilyen számokkal.
Ahol nincsen a klasszikus lopás, csalás, sikkasztás, van helyette egyéb trükkös átverés, pl. a preferált személy(ek) támogatása, látszat pályázaton keresztül.)

TAJ szám, BNO kód, orvosi papírok helyett a pénztáros MÁK kártyát és személyit kér mikor a kedvezményes jegyet kiadja. A személyin van fénykép, ami ha nem hasonlít a támogatottra, jó oka van a fokozott óvatosságra.

A webadomany.hu oldalon nem kell regisztrálni az adomány küldéséhez, a számlaszám nyilvános lesz a telefonszám helyett, e-mailt pedig eleve nem kérek, mert én nem küldök a kérelmezőnek semmilyen üzenetet. Az oldal 2020.01.20-án lassan elindul.

webadomany.hu

Az e-mail nagy valószínűséggel a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány lejáratása ellen íródott.

A hivatkozott weboldal láthatóan csak egy alap sablonnal telepített tartalomkezelő oldal, semmi funkció nincs beépítve. Az oldal egyértelműen nem valós segítőszándékkal készült, ezért kérünk mindenkit, ne dőljön be neki senki, ne töltse ki az ott látható űrlapot, ne adjon meg személyes adatokat!

Az alapítvány a számunkra elküldött orvosi papírokat harmadik személynek soha nem adja át, a GDPR előírását betartja.

Amennyiben az illető nem hagyja abba az alapítvány jó hírének megsértését, fenntartjuk a jogot, hogy a jogi lépéseket megtesszük.

Leave a Reply