+36 20 323 4679
tegyjot@tegyjot.hu

Blog

Miért jó ha málnát eszünk?

A málna tulajdonképpen egy kis erdei gyümölcs, és amellett, hogy nagyon ízletes és szép, de egészséges is, hiszen vitaminokat, ásványi nyomelemeket és antioxidánsokat is tartalmaz.

Ami a vitaminokat illeti, a málna gazdag szépség vitaminforrás, hiszen ként is tartalmaz, amelynek köszönhetően a hajunk csillogóbb és sűrűbb is lesz, de a bőr szépségét is visszaadja.

Ha egy komolyabb megbetegedés után az antibiotikumos kezelés miatt emésztésünk nem állt megfelelőképpen helyre, együnk pár napon keresztül málnát és javulni fog az anyagcserénk. Ugyanez érvényes egy átbulizott éjszakát követő napon, amikor a macskajajtól szenved az ember.

Jó tudni, hogy a piros színű gyümölcsökben sok C-vitamin, illetve antioxidáns anyag található, természetesen ez így van a málna esetében is.

Jót tesz az immunrendszernek, megelőzhető a rák kialakulásának kockázata is. A-vitamint is tartalmaz, ez pedig a látásra van pozitív hatással, erősíti a szem érhálózatát, így a fogínyvérzést is lehet gyógyítani vele, de akinek rendszeresen szokott vérezni az orra, nyugodtan kipróbálhatja a málnát.

Nagy mennyiségben csak akkor szerezzünk be a gyümölcsből, ha megfelelőképpen tudjuk tárolni, hiszen ha sok szem van egymásra téve, összenyomódnak és hamar rohadásnak is indulnak. A málnával ugyanakkor fogyni is lehet, hiszen ha egy hónapig minden reggel éhgyomorra elfogyasztunk 200 gramm szemet, az étvágyunk csökken, hiszen teltségérzet alakul ki.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás