Anida M. Leukémia

Bevezető

A nevem Anida. 25 voltam, mikor először szembesültem a ténnyel, hogy leukémiás vagyok.

Padlón voltam, sírtam napokig, küzdöttem a fájdalom ellen, mint minden más beteg és hajnalokig fent voltam, mert féltem álomba hajtani a fejem rettegve attól, hogy nem fogok már felkelni.

Azóta eltelt 7 év és most már az otthonomban, számomra kialakított félsteril szobámból írok nektek. Ma vagyok 110 napos! Pontosan ennyi napja történt meg számomra a nagy csoda!! Megkaptam az esélyt egy új élethez a növérem segítségével.

Július 10. volt. Életem legjobban várt nagy napja. Izgatottan vártam, mert tudtam, ezzel új és tiszta lappal folytatódik az életem. A nővérem sejtjeit közel 6 óra alatt leszűrték és azt kaptam meg, mint egy általános véradás során. Szinte éreztem, hogy a testem mint egy kiszáradt meder, úgy szívja magába az élettel teli egészséges nedüt. Innentől kezdve már csak várnom kellett. Eddigi leghosszabb 3 hetet tudom magam mögött. Levált nyálkahártyám miatt több, mint egy hétig enni sem tudtam. Morfium csillapította a fájdalmam… Képzelődtem… Hangosan beszéltem édesanyámmal… Aztán egy idő után csökkentek a fájdalmaim és elvették tőlem a morfiumot, amivel egyszerre eltűntek a képzelt árnyak is. Akkor jött a fekete leves!! Óriási hasmenések lancolata… Soha nem ugrottam keresztül ágyat egy lendülettel, na ez most sikerült!  Aztán lassan a 3 hét végére értem és mehettem haza.

Már kezd a testem regenerálódni, a lelkem viszont teljes gyógyuláson ment át. Most azon szorgoskodom, hogy a hozzám hasonló embereknek nyújthassak lelki támaszt a nehéz időszakaihoz. Kis törteneteimmel szeretnék mosolyt csalni az arcotokra és erőt adni nektek a mindennapokhoz. Nincs több szomorúság, nincs több könnycsepp! Lépj velem a tettek mezejére és hagyd magad mögött azt, ami bánt.

Gyere velem, harcoljunk együtt az egészségedért! Én a kezemet nyújtom feléd! Neked csak annyi a feladatod, hogy elfogadod  a segítségem. Hogy mi a titkom? A pozitív gondolatok, erős és magabiztos tettek sora.

Nevessünk együtt és felejtsünk el mindent, ami rossz, akár egy röpke pillanatra!

Szeretettel: Anida

Szerző: Vitál Anida.

Az írás kizárólag a szerzők engedélyével használható fel.