Amikor szembesülsz azzal a ténnyel, hogy valójában mekkora betegséggel állsz szemben, akkor vagy hajlamos egy pillanat alatt feladni a reményt.
Ekkor kell a legerősebbnek lenned és Vezérként irányítanod kell életed legnagyobb csatáját. Észre kell venned a körülötted lévő apró jeleket és mindezekből erőt és energiát kell gyűjtened a rád váró hosszú időszakra.
Elmesélem én hogyan éltem meg ezt az időszakot.

Család:

A

mikor fájdalmaim vannak, általában visszahúzódok és szeretek egyedül lenni. Ezt azért teszem, mert a fájdalom miatt ingerlékeny leszek és ilyenkor képes vagyok megbántani mindenkit egy pillanat alatt..
Édesanyám ezekben a pillanatokban folyamatosan hívott telefonon… Én mondtam, neki ne tegye, mert megbántom. Ekkor ő: „Mondd csak! Bánts meg! Itt vagyok!!!” És addig-addig hergelt, amíg mondtam és mondtam és kiadtam magamból a fájdalmam és a keserűségem. Tudta, hogy nem róla szól. Tudta, hogy a betegségemmel harcolok. Jól tette, most már tudom! Kiadtam magamból, nem feszített a méreg belülről. Könnyebb lett. Hálás vagyok, hogy ilyen családom van!

Szerelem:

H

a van időszak, amikor megtudja az ember és megismeri az őszinte tiszta szerelem erejét, az talán ez volt az én életemben.
Jelen volt a kezdetektől a mai napig is. Ő az, aki minden nap Szerelmes szavakat suttogott a fülembe. Ő az, aki óvott a széltől is, Ő az aki fürdetett, etetett… Ő az, aki álomba simogatott amikor csak szükségem volt rá. Szeretem! Hálás vagyok, hogy ilyen szerelmem van!

Barátok:

N

a ez a szó, hogy baratság, teljesen új kepet kapott az elmúlt pár évben. Hihetetlen, de olyan barátságok szövődtek szinte pillanatok alatt, amiről álmodni sem mertem.
Amikor kórházban fekudtem:
A barátaimnak köszönhetően megünnepelhettem a szülinapomat saját tortával, ünnepelhettem a húsvétot saját kis tojáskákkal… Apro meglepikkel csaltak mosolyt az arcomra.
Az egyik barátom az ablakom alatt öröm táncot járt csak azért, hogy mosolyt csaljon az arcomra, nem törödve a kíváncsiskodó tekintetekkel. A nővérkék bejöttek hozzám jókat beszélgetni. A gyerekek saját kezüleg készített ajándékokat készítettek nekem, a sok telefon hívás, a rengeteg levél! Kell ennél több egy embernek? Hálás vagyok, hogy a sors őket küldte nekem, hogy baráti szeretetükkel erősítsenek engem!

Tanuld hát meg kedves barátom észrevenni a körülötted lévő sok szépséget! Keresd az erőt a családodban és a szeretteidben!

SZÉP AZ ÉLET, HÁT KÜZDJ MEG ÉRTE!

Anida

Szerző: Vitál Anida.

Az írás kizárólag a szerzők engedélyével használható fel.