+36 20 323 4679
tegyjot@tegyjot.hu

Blog

Gyógyulni hitben

2

007 novemberében Nyíregyházán, Akut Myeloid Leukémiát diagnosztizáltak nálam. Több kemoterapiás kezelés után egészen 2013. november 30-ig a párom születésnapjáig tünetmentesen éltem az életem.

Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, amikor egy számomra idegen országban újra ezen betegséggel találtam szembe magam már megint! Mégegyszer leukémiát állapítottak meg. Egyedül töltöttem egy egész hónapot egy kórházban, messze a szeretteimtől élet és halál között. Egyetlen segítségem és kapcsolatom a külvilággal a telefonom volt. Amikor az ember olyan helyzetbe kerül, hogy saját magán kívül semmi más kapaszkodója nincsen, csak a szerettei biztató szavai, képes átértékelni az egész életet.

Azt el kell mondjam: amikor kislány voltam, volt egy idős bácsi. Karcsi bácsiként emlékszem vissza rá. Minden hétvégén izgatottan vártam, hogy együtt mehessünk a Katolikus templomba misére. A bácsi igazából nem rokon, hanem egy falubeli idős ember volt, akit mindenki nagyon jól ismert. Én is nagyon ragaszkodtam hozzá. Még az emlékeimben él a szobájának illata és szeretetének őszinte érzése felém, pedig alig 4-5 éves lehettem és tisztán emlékszem. Történeteket mesélt, énekelt és szeretett. Ami meglepő, én Református vagyok! 🙂 De már ott találkoztam a hittel és akkor rögzült már bennem valami. Van egy dolog, amin változtatni nem tudok.  Én csak hiszek! Hiszek Istenben és hiszek a csodákban és hiszek abban, hogy amit a Jó Isten elvesz, azt Ő valamilyen más formában, de vissza is adja majd.

Tőlem nagyon sok dolgot vett már el, de ugyanakkor rengeteg hívő barátot és egy tökéletes családot és őszinte szerelmet és boldogságot kaptam érte cserébe. Amikor kórházban voltam, vártam nagyon, hogy essen a hó és hittem benne, hogy fog is. December elején megtörtént a csoda  és pont akkor és ahogyan én megjósoltam és megígértem a barátaimnak, mert hittem benne: kora reggel szállingózni kezdtek a pici hópihék! Egy nagyon kedves barátom azt mondta nekem, miközben a kemoterápiás kezeléseket kaptam, hogy minden egyes hópihe egy ima a gyógyulásomért! Abban az időben rengeteg misét tartottak értem, amit egy számomra kedves baratnőm, Évi intézett. Máriapócs, Újfehértó és sok helyszínen meg erősítettek engem imáikkal. Ahogyan néztem ki az ablakon és láttam, ahogy hull a hó, szinte hallottam azt a rengeteg jót, amit kapok és átlendített engem ezen a nehéz időszakon. Azóta túl vagyok a csontvelő transzplantáción, szépen lassan kezdek a gyógyulás ösvényén haladni.

Bár nem vagyok egy templomba járó típus, de Karácsonykor mindenképpen elmentem és én mondtam imát azokért az emberekért, akiknek ezt a sok jót köszönhetem, a rengeteg támogatást, önzetlen és tiszta szeretetet.

Szeretettel:
Anida