+36 20 323 4679
tegyjot@tegyjot.hu

Blog

305 nap

H

ivatalosan ma töltöm be a 305.-ik napomat a csontvelő transzplantáció óta. Régen írtam már, mert igazság szerint jó volt hosszú hetekig a háttérbeszorulni , elfelejteni egy rövid időre mindent, ami a betegséggel kapcsolatos. Azt hiszem mindenkinek eljön ez a pont az életében. Elkezdtem élni az életem és apró lépésekkel, de kezdem újra felfedezni az életben rejlő szépséget. Kitörtem egy kicsit ebből a burokból és úgy érzem most fellélegezhetek. Jó érzés az, hogy már nem követnek kérdő tekintetek az utcán..mostanra már a külsőmön egy apró jele nincs már a betegségnek. Megnőtt a hajam annyira, hogy egy rövid frizura már tökéletesen trendi módon viselhető. A testem is szépen kezd alakulni, kezd újra a nőiesség visszatérni belém. Az energia , ami régen bennem volt, még teljes egészében ugyan nem tért még vissza, de a kellemes tavasszal együtt biztos vagyok benne, hogy visszaköszön ő is. Van egy barátom, aki azt mondta nekem.., hogy a betegségeket, mindenféle nyavajákat ő megnevezi. Példul a fejfájás..Julcsa..és beszél hozzá: ” Jajj te Julcsa, minek jöttél már megint elő.” Sokszor eszembe jutnak az efféle baráti tanácsok.. Szóval az immunrendszerem mától hivatalosan Gizi néven fut, ígyhát kedves Gizella! ” Kapd össze magad nagyon gyorsan, mert egy csodálatos tavasz és a méggyönyörűbb nyári élmények és kalandok várnak még rád! ” 🙂

Április 02-án voltam legutóbb kontroll vizsgálaton. A szokásos vérmennyiség mellett, még plusz 4 ampulla vért vettek tőlem, erre azért volt szükség, mert ezen a napon kaptam meg az oltóközpontban az első oltásomat szamárköhögés, gyermekbénulás és több más betegség ellen. Az eredményeim jók lettek, mindig talán picivel jobbak , mint az előző eredmények. Lassan az antibiotilumoknak is búcsút intünk, de csak fokozatosan. Az oltásra kicsit visszakanyarodva. Mivel új az immunrendszer, így a gyermekkori oltásokat elfelejtette és ezért újra kell ” programozni” azt. A központban adatfelvételek történnek, majd egy oltási kiskönyvet is kap minden beteg. Ezek után utaztunk haza és újabb 1 hónap nyugalom vár a következő kontroll napjáig. Aznap este még volt egy erősebb izomfájdalom a karomban, de elviselhető és pár nap után már nem lesz érezhető.

Hétvégére mondták az első kellemes tavaszi időt., ígyhát tervezzük, hogy egy kicsit kimerészkedünk a természetbe és biciklivel körbetekerjük az itteni kis tavat és élvezzük a nap melegét. Azt, hogy mennyire leszek erős és hogyan fogom érezni magam?..”Csak jól érezhetem, hiszen egy baráti társaság és a szerelmem jelenléte, a legborúsabb napokban is felmelegíti a szívemet”..