Blog

Interjú Tőkésné Iván Erikával

Hogyan jött a Gyermekmisszió ötlete és miért pont Árpádházi Szent Erzsébet nevét viseli?

Közel húsz éve tanítok hittant, munkám során nagyon sok nehéz fájdalommal teli gyermeki sorsot ismertem meg. Az ország több pontján indultak hasonló meg mozdulások, nagyon tetszett az ötlet és szükségét látom annak hogy a környezetemben lévő gyerekeknek segítsünk. Árpád-házi Szent Erzsébet a szolgáló szeretet példaképe Katolikus Karitász védő szentje.

Mi a Misszió feladata, célja?

A misszió civil kezdeményezés célja a beteg gyerekeknek és családjainak való segítségnyújtás. Együttműködik a Tégy Jót!™ jótékonysági kezdeményezéssel Kiemelt gyűjtéseket szervez a miskolci gyermek onkológiának, a Tégy Jót!™-on segítséget kérő beteg gyerekeknek Szerencs és környékén élő rászoruló családoknak.

Mesélj a táborról! Kiket táboroztattál milyen programok színesítették a nyaralás napjait?

Egy festői szépségű községben Monokon táboroztattam gyerekeket. Katolikus hittan tábor volt Hollóházán és Füzérkomlóson voltunk kirándulni. Minden nap voltak kézműves foglakozások, vetélkedők, játékok. A Kossuth Emlékház színes gyermekeknek szánt programján is rész vettünk, minden este Bibliát olvastunk és együtt imádkoztunk.

Kik a segítőid? A misszió fennállása óta milyen sikereket ért el eddig a Misszió?

A segítőim rokoni és baráti körömből tevődik össze. Sok segítséget kapok a barátaimtól és egy egy ügy mellé szívesen csatlakoznak tágabb környezetemből is emberek. Amit ezúton szeretnék mindenkinek megköszönni. A legnagyobb sikereket a gyermekek arcán lévő mosoly jelenit számomra, amikor meleg ruhát, adományt viszek nekik. Ezért érdemes küzdeni dolgozni.

Kiknek gyűjtesz jelenleg adományt vagy műanyag kupakot?

Jelenleg egy nagyon súlyos betegségben szenvedő kisfiúnak igyekszünk segíteni, műanyag kupakokat, nagytályai és egy rakamazi kisfiúknak gyűjtök.

Mit üzennél a nehéz sorsú embereknek?

Legfontosabb hogy a Jó Isten számára mindenki egyformán értékes és fontos. Bármely probléma ér az életben, választhatok, hogy elkeseredem a körülményeket, vagy másokat hibáztatok vagy úgy döntök hogy az adott helyzetből a lehető legjobbat próbálom kihozni. A nehéz sorsú emberek helytállása az élet különböző területein az egész társadalom számára példa értékű. Soha nem szabad feladni! „Mikor a lelkem megtelik fájdalommal, akkor is mosolygok, mert így ezt a mosolyt látom visszatükröződni a körülöttem levő emberek arcán, s hamarosan már a lelkem is jobb kedvre derül.“ {Tuti gimi c.film}

Leave a Reply