Blog

De ennek az egynek…!

Hirtelen óriás vihar kerekedett a tenger felett. A süvítő szél hatalmas hullámokat csapott a partra .
Úgy tűnt mintha óriási eke szántotta volna föl a tenger fenekét. A váratlanul lesújtó vihar percek alatt elmúlt olyan hirtelen, mint ahogyan keletkezett. A tenger megnyugodott és visszahúzódott, de a partot tengeri növények borították, amelyben ezernyi csillag vívta haláltusáját.
Annyian voltak, hogy az egész tengerpart rózsaszínné változott
Sok–sok ember futott a partra, hogy megnézze a szokatlan eseményt. Néhányan le is filmezték a tengeri csillagokat amelyek szinte mozdulatlanul haldokoltak.
A tömegben ott volt egy kisfiú is aki, miközben apja kezét szorította, szomorúan nézte a kis tengeri csillagokat.
Mindenki csak állt ott, és csodálkozott a látottakon.
A kisfiú hirtelen elengedte az apja kezét, levette szandálját, majd a vízpartra futott.
Lehajolt, felmarkolt egy csillagot és sietve a vízbe dobta. Majd egy másikat, és még egy másikat, megállás nélkül.
Egy cementállványon álló férfi odakiáltott a kisfiúnak:
– Mit csinálsz te gyerek?
– Visszadobom a vízbe a csillagokat! Ha nem tenném elpusztulnának mind! – válaszolta a gyerek anélkül, hogy abbahagyta volna a futkosást.
– Több ezer tengeri csillagot úgysem tudsz megmenteni. Túl sok ez neked! Ez a part rettentő hosszú! Hagyd őket, nem tudsz változtatni a dolgokon! – Kiáltotta a férfi.
A gyerek elmosolyodott, lehajolt egy újabb csillagért, s ahogy a tengerbe hajította így válaszolt:
– De ennek az egynek a sorsát itt biztosan megváltoztattam!
A férfi meglepődött, azután lehajolt, ő is levette a szandálját. A kisfiú buzgóságától fellelkesedve ő is elkezdte visszadobni a csillagokat a tengerbe.
Rögtön utána jött két lány is, majd néhány perccel később már egy kisebb tömeg volt a parton, akik mind a csillagokat mentették és dobálták vissza a vízbe.
Ezen a partszakaszon mindenki megmenekült.

Forrás: Mai Ige.

A történet főhőse számomra olyan mint a Tégy Jót!® tulajdonosa, Karesz. Aki nap mint nap ott van a parton szeretetével munkájával igyekszik segíteni a beteg gyerekeknek. Az Ő élete azonban különbözik a kisfiú sorsától. Súlyos betegsége minden nap komoly megpróbáltatások elé állítja. Betegsége legsúlyosabb kategóriájával született. Az orvosok dobálóztak a hármas számmal: „3 nap, 3 hónap, 3 év.“ Hála a Jó Istennek lassan 33 éves lesz. A jó Isten úgy tett csodát, hogy erővel kitartással és akarattal ajándékozta meg őt és  családját. Iszonyatos testi–lelki fájdalmakon ment keresztül. Amikor saját élethelyzetén szeretett volna változtatni akkor érezte legjobban a Jó Isten gondoskodó szeretetét, és vezette le őt a Tégy Jót!® megalapításáig. A Tégy Jót!® ma már jogvédelem alatt áll és 9585 en követik az interneten. Ez év tavaszán írta meg: Üvegfiú – Csontkemény harc című könyvét. Saját élete történetét.
Munkáját egy jól szervezett önkéntes szeretetteljes csapat segíti. Személyesen 2014-ben ismertem meg amikor a „Legyél Te is hétköznapi angyal“ elnevezésű országos adománygyűjtő napon a miskolci gyermek onkológiai osztályon találkoztunk. Ekkor kaptam tőle egy szeretetteljes felkérést önkéntes munkára és cikkek írására a Tégy Jót!® oldalon. Élete példa arra hogy érdemes: a parton lenni és csillagokat menteni!

„A szeretet él …és éltet“

„A Csoda ott kezdődik, hogy a Jó Isten annyi erőt és hitet ad, hogy sorsunkat mely ólomkereszté súlyosbodott, tovább tudjuk cipelni.“ {Üvegfiú}

Tőkésné Iván Erika

Leave a Reply