Blog

Lena

Kérlek, mesélj magadról, mi az alapbetegséged, mivel foglalkozol?

Osteogenesis Imperfecta a betegségem, amely genetikai eredetű és születésem óta megvan. A köznyelvben „üvegcsontúságnak” hívják, s ahogy a neve is utal rá, a csontok gyakori törésével és deformitásával jár.
Jelenleg újságíróként dolgozom egy egyesületnél, emellett pedig főiskolára járok, az 5. félévemet kezdtem idén. Kommunikáció és médiatudományt tanulok, elektronikus sajtó szakirányon.

Sok törésed volt már életed során? Tőlem mindig megkérdezik szám szerint, de sosem tudom a választ, mert nem számolom; te, hogy vagy ezzel?

Magam sem számoltam, csak tippelni tudok, kb. 60-80-ra tehető a törések száma. A műtétek és törések a gyerekkorom korai szakaszában fordultak elő sűrűn, tinédzserként szerencsére ez a nehéz időszak fokozatosan elmúlt és felváltotta azt egy stagnált állapot. Kerekesszékes vagyok, de önellátó, szinte semmiben nem igénylek segítséget. Az utolsó repedésem 6 éve, az utolsó törésem pedig 10 éve volt.

Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével, illetve az énekléssel?

Életem minden napját igyekszem a zene bűvöletében eltölteni, ez kapcsol ki és tölt fel. A családom nagyon muzikális, így automatikusan én is azzá váltam, aminek nagyon örülök. Szeretek dalokat, dalszövegeket írni, alkotni, hangszeren játszani, de legnagyobb szenvedélyem az éneklés.

Általában milyen reakciókkal találkozol, mikor megtudják, hogy Te, mint kerekesszékes hölgy énekelsz?

Szerintem pontosan ugyanolyan reakciókkal találkozom, mint egy hölgy, aki énekel. Sem különleges fogadtatást, sem előítéletet nem szoktam tapasztalni, ha színpadra lépek, abszolút az egyenlőség elve érvényesül ebben a helyzetben.

Van kedvenc dalod?

Rengeteg van és általában mindig más. Persze vannak örök slágerek, amiket bármikor, bárhol, bármennyiszer meg tudok hallgatni, ilyenek például Celine Dion, Mariah Carey és Whitney Houston dalai. A jelenlegi kedvencem Sam Smith – Stay with me című száma, ezért ezt dolgoztam fel nemrég.

Számodra mit üzen a Tégy Jót tevékenysége és, hogyan kapcsolódik az énekléshez?

Őszintén becsülöm azokat az embereket, akik küldetésüknek tekintik a segítségnyújtást, és a Tégy Jót pontosan ilyen: elhivatott és őszintén, tiszta szívvel segít. Magam is örömmel segítek, boldogság számomra, ha a sok támogatást, amit az életben kapok – akár a barátaimtól, családomtól, akár idegenektől –, valamilyen módon viszonozhatom. Véleményem szerint a Tégy Jót!™ lehetőséget biztosít most erre nekem.

Sok kudarcaid voltak az éneklést illetően? Hogyan dolgoztad fel és léptél túl?

Nincs kudarc, csak egy történés, amit mi kudarcként élünk meg. Minden fejben dől el és sok olyan „kudarcom” volt régebben, amit mai szemmel már egyáltalán nem élnék meg annak. Persze akkor és ott úgy kellett éreznem, ahogy, és tanultam is belőle. Hiszem, hogy minden okkal történik, és mindenből kivehetjük azt a pozitív pillanatot, amit a későbbiekben hasznosíthatunk, és a javunkra fordíthatunk.

Mi a leghőbb vágyad a zenét illetően?

Szeretnék sikereket elérni a szakmában: ez magába foglalja persze azokat a vágyakat, mint saját dalok, videoklipek, koncert, interjúk, stb. Viszont a leghőbb vágyam az, hogy adhassak az embereknek valamit, alkothassak, érzelmeket közvetítsek és váltsak ki. Szeretnék nyomot hagyni az emberekben valamilyen módon.

Mit üzennél azoknak a szülőknek és családoknak, akik most nehéz helyzetben vannak?

Úgy érzem, nem vagyok senki ahhoz, hogy útmutatást, tanácsot adjak és tudom, hogy vannak nálam sokkal nehezebb körülmények között élő emberek. Ezért csak annyit mondanék, hogy tisztelem őket, felnézek rájuk, hálás vagyok, azért, amim van és bízom benne, hogy ők is meglátják a felhők felett a szivárványt. A saját életemből merítve engem mindig az nyugtat és biztat, hogy van hitem, reményem és tudom, hogy lesz jobb. Türelmet és hitet kívánok a családoknak, illetve szeretetet, mert tudom, hogy az mindenen átsegít!

Lena oldala itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/Lenababa88

Leave a Reply