Blog

Interjú Kérészy Danika szüleivel

Minden szülő legféltettebb kincse, életének értelme gyermeke. Ez a szülői szeretet hasonlít a gyöngyhalászok munkájára akik képesek lemerülni a tenger mélyére azért hogy kagylóba zárt igazgyöngyöt találjanak. Mi szülők az élet napos és viharos óráiban gyermekünk mellett virrasztva képesek vagyunk meghozni életünk szeretet áldozatát. Egy mosolygós kedves kisfiú történetét szeretném megosztani veletek. Danikának egy nagyon súlyos betegséggel kell megküzdeni, aki mellett szerető szülők, testvér és sok jó barát áll.

Hogyan derült ki Danika betegsége?

Több alkalommal visszatérően hányt. Szemészeti vizsgálati lelet alapján azonnal MR vizsgálat készült mely során agydaganatot diagnosztizáltak. A daganat elzárta az agyvíz áramlását . Életveszélyes állapotban volt. A szövettani vizsgálat rosszindulatú agydaganatot állapított meg.

Milyen kezeléseket kapott?

Az Országos Onkológiai Intézeben 30 sugár kezelést és 14 kemoterápiás kezelést

Mit tapasztaltatok meg az orvosok és ápolónők részéről?

Az ott dolgozók részéről mindenben maximális támogatást kaptunk. Szép gyermekbarát környezetben gyógyulhatnak a gyerekek

Miben segítette a Tégy Jót!® Danika gyógykezelését?

A Tégy Jót!® segítségével tudtuk megvásárolni Danika részére egy korszerű televíziót és egy íróasztalt és pénzadománnyal. Danika egy nagyon erős akaratú határozott személyiség. Amit kigondol azon nem változtat és a végsőkig ragaszkodik hozzá. Nagyon meg akar gyógyulni, hisz a gyógyulásában és erős akarata ebben nagy segítségére van. Önállóan megtanult olvasni, fejben számol. Ha az idő engedi akkor gyakran biciklizik. Több barátot szerzett a klinikán, de már hiányzik neki a gyermekközösség a többiekkel való játék

Hálát adok a Jó Istennek, hogy Danikát személyesen is megismerhettem. Köszönöm, hogy sokan segítettek a családnak ebben a nehéz időszakban Danikának szívből kívánok gyógyulást, jó egészséget!

Tőkésné Iván Erika

Leave a Reply