Blog

Interjú: visszatekintés a 2015-ös évre

Az új év beköszöntével még egy picit visszatekintünk a 2015 jeles eseményeire. Ganyi Károlytól a Tégy Jót!® vezetőjétől szeretném megkérdezni milyen volt számára az elmúlt esztendő:

Milyen sikerek és kudarcok értek 2015 -ben?

Idén legalább 180 új gyermeknek és családjának tudtunk segíteni összesen.
Nagy örömmel töltött el az is, hogy az idei Tündértánc táborban több olyan gyermek is részt vehetett, akikért nagyon szorítottam, hogy összegyűljön a célösszeg és, hogy legyőzze a betegségét.

Kudarcot nem tudok igazán írni, mert nincs olyan. Események vannak, amik vagy pozitívan, vagy negatívan megerősítenek abban, amit csinálok.
Bárhogy is végződik egy-egy küldetésem, mindig tanulok belőle és levonom belőle a tanulságot.

Mi volt számodra a legemlékezetesebb esemény?

Kora tavasszal megkeresett e-mailben egy külföldön élő magyar házaspár férfi tagja, aki látta az oldalon lévő gyerekeket. Sorsuk, küzdelmük megérintette őket, ezért úgy határoztak, hogy mindegyiküket fejenként 150 ezer Ft-ban részesítik. Ez iszonyatosan sok pénz, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy több olyan gyűjtésnél is „csak“ ennyi összeg volt megjelölve célnak.

Továbbá a házaspár az Alapítványt is támogatta 1,3 millió Ft-al. Ez mondhatni a legjobbkor jött, mert a Tündértánc táborunk finanszírozását is jelentősen megkönnyítette. Ezúton is hálásan köszönjük nekik és Isten áldását kívánjuk rájuk!

Hányan követik ma a Tégy Jót! ® jótékonysági web oldal bejegyzéseit?

A Facebook oldalunkat jelenleg picit több mint 8400-an követik. Egy-egy bejegyzésünk megosztások útján tízezrekhez jutnak el. Az oldalunk havi látogatottsága átlag 25-30 ezer látogatást jelent. Éves szinten 402 ezer látogatót számlál. Ezek a számok várakozásunkat is bőven felülmúlták.

Milyen terveid vannak 2016 ban?

Nagyon szeretnék minél több időt eltölteni a Tégy Jót!®-al, ismert hibákat kijavítani, és minél több gyermeknek segíteni.

Ezen kívül több tervem van, de egyelőre még nem publikusak, mivel kidolgozás alatt állnak.

Hogyan telnek a mindennapjaid?

Munkával és a Tégy Jót!® vezetésével.

Mit üzensz a Tégy Jót!® olvasóinak?

Bár már elmúlt karácsony, de csodák nem csak a szeretet ünnepén vannak. Mindig tudni kell hinni, bízni!

És a beteg gyerekeket támogatóknak?

Nekik ezúton szeretném megköszönni a támogatásokat. Köszönöm, hogy idén is hittek bennünk és megtiszteltek bizalmukkal. Külön köszönöm azoknak a támogatóknak, akik nem csak egyszer, egy gyermeket támogattak, hanem többször, egyszerre több gyermeknek is megadták az esélyt a gyógyulásra, illetve arra, hogy életminőségük sokat javuljon.

Itt szeretném kiemelten megköszönni állandó partnereinknek a segítséget is:

  • ITHOTLINE: köszönöm, hogy a technikai feltételeket biztosítják a Tégy Jót!® számára, két géppel is és szakmai segítséget nyújtanak. Kiemelném közülük Jancsó Richárdot és Jurácz Zoltánt.
  • Irány Ausztrália: Diener Szilvia idén is sok szép játékot gyűjtött az idei Tégy Jót!® Napra.
  • Orsolya Darcsi: köszönöm, hogy a hirtelen jött, talán őrültségnek ható ötletem mellé álltak. Időt, munkát és fáradtságot nem kímélve elkészítették az „Életem“ fotópályázat nyertesének, Oláh Tímea ruháját.

Nélkülük mi sem tudnánk segíteni a gyermekeknek, ezért fontosnak éreztem, hogy a Tégy Jót!® állandó támogatóinak is megköszönjem a segítségüket.

Köszönöm szépen a válaszokat. A Jó Isten áldjon meg és segítsen hivatásodban!

Tőkésné Iván Erika

Leave a Reply