Blog

Egyszer lenn, egyszer fenn – II. rész

Amikor a nyilvánosság felé fordultam, nagyon szkeptikusok voltunk. Nem gondoltam, hogy lesz majd, aki segít, és majd pont nekem. Hiszen ki lennék én, hogy megérdemeljem bárki segítségét? – kérdeztem magamtól? Aztán persze jöttek az adományok, kisebb-nagyobb összegek, és megmondom őszintén: fogalmam se volt, hogy sírjak, vagy nevessek. Még akkor is szkeptikus voltam, amikor Szabó Zsóka meglátogatott az Ózdi Városi Televíziótól. Nem hittem abban, hogy a liftből lehet valami. Sümeghi Mátyás – a lift viszonteladója – persze biztatott, mi több, az olasz gyártótól is kicsikart egy csomó kedvezményt, de még akkor sem hittem. Csak akkor kezdtem reménykedni, amikor Horváth Fruzsi és Kiss Kata betoppant az életembe. Fruzsi teljes katarzisban hívta fel Katát, hogy vagyok én és liftre gyűjtök. Szegény Kata, hirtelen követni se tudta, miről beszél, de mikor összeállt a kép neki is, akkor persze örömmel állt mellém.

Akkor egy hét alatt Kata segítségével több, mint 600 ezer Ft gyűlt össze, ami végre kezdte elhitetni velem: talán van remény és meglesz az a lift.

Kata. Ő egy olyan ember, aki a liftre gyűjtés ideje alatt folyamatosan biztatott, Mindig azt akarta, hogy akár hitelre is, de rendeljem meg, hogy minél hamarabb mehessek végre. Persze, Sümeghi úr ajánlotta fel a kamatmentes hitelt a liftre, hogy majd törlesztem a maradékot, ahogy tudom, én ebbe nem csak, hogy nem mertem, de nem is akartam belemenni.

Amikor aztán 2012-ben megtörtént a csoda, és egy másik cégtől megkaptam ugyanazt a liftet, amit Sümeghitől kaptam volna, cirka 1,33 millió Ft fejében, egyszerre nevettem és sírtam. Nem hittem, hogy sikerülni fog, mégis sikerült.

Akkor azt hittem, hogy csak annyi történt, hogy véget ért a rémálom. Arra azonban nem gondoltam, hogy valaminek a kezdete lesz.

A lift felszerelése után alig egy hónappal megfordult velem a világ, s a segítettből segítő lett. Megszületett a Tégy Jót!®.

Leave a Reply