Blog

Kincsőnek van egy álma

Egy nagyon egyszerű álma. Fogócskázni szeretne a húgával, és oda akar szaladni a támogatószolgálat autójához, majd becsukni az ajtaját.

Azonban Kincső alsó végtagjai sajnos nem fejlődtek rendesen, így egyelőre nagyon távol áll ettől az álomtól. Sokat ül kerekesszékben, és csak négykézláb vagy járókerettel képes kisebb távokat megtenni.

Az, hogy itt tart sajnos nagy mértékben az őt ápoló orvosok hanyagságnak, dilettantizmusának és nemtörődömségnek köszönhető.

„Lélegeztették öt napig, nagyon rossz állapotban volt mert a végtagokban már nem volt keringés. A neurológiai osztályon azt mondták nincs szükség gyógytornára sem egyéb terápiára, mert csak koraszülött és majd behozza. Egy éves kora körül már mi mentünk önköltségen Dévény-tornára, baba úszásra, hogy történjen már valami változás mert nem úgy fejlődött, mint az egészséges kisbabák.

Pénzünk végéhez érkeztünk amikor állami támogatást kerestünk a további fejlesztésekre. Szakértői véleményt kaptunk, ami alapján heti 3 óra korai fejlesztés lett előírva számára. Ebből az első félév elszállt egy szomatopedagógus hölgy jóvoltából, aki szerint Kincső hisztis és nem fejleszthető.“

Azonban a kislány nem hisztis, sőt nagyon is vidám. Csak járni szeretne.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a család rátalált egy bizonyos módszerre, az Ulzibat technikára, melynek segítségével újra tudna járni.

A bevatkozást az orosz származású, Dr. Igor Nazarov professzor fejlesztett ki. Lényege, hogy a térdtől, egészen a bokáig apró tűszúrásokkal bemetszéseket ejtenek. Ennek segítségével a letapadt izmok fellazulnak, és a rehabilitációt követően már nagyon jól fejleszthetőek.

Sajnos azonban az idő nagyon sürgeti a kislányt, hiszen még azelőtt el kell végezni a beavatkozást, mielőtt a csontozat és az ízületek véglegesen deformálódnának.

A műtét költsége mintegy 4.200 euró. Ez elsőre talán soknak hangzik.

Azonban mindössze 4.000 emberre lenne szükség, aki 1,2 eurót utal, amiért jó esetben egy nagy üveg kólát kaphatna.
Kincső tegnap, 9.18-án ünnepelte a 6. születésnapját.
Nyilván nem lehet mindennap utalni, jótékonykodni, hiszen az ember pénztárcája véges.

Azonban kimutathatod egy öleléssel, hogy drukkolsz neki, és vele vagy.

Kincső minden ölelést lát majd, és biztosan nagyon örülni fog nekik. Ha pedig szövegesen is szeretnétek neki átadni a jókívánságokat, írjatok az anyukájának, Katalinnak a braunitzer77@gmail.com-os email címen.

Támogatom!

Leave a Reply