Blog

Tégy Jót, de mit?

N

em fogok szépíteni a dolgokon. Elmondom úgy, ahogy van. Üvegcsontúsággal születtem. Régebben már vezettem a blog.hu -n blogot, még egy lépcsőnjáró lift kapcsán. Aztán történtek dolgok, a liftet sok jó ember támogatásának köszönhetően idén július 24-én fel is szerelték.

Eközben megismertem egy jótékonysági kezdeményezést, amit 3 hónapig csinálhattam…

Ezidő alatt megismertem anyukákat, néha apukákat, gyerekeket, és sorsokat. Olyan sorsokat, amiknek láttán komolyan elgondolkodtam azon, hogy ahhoz képest, hogy elektromos kerekesszékben élek, önálló életvitelre képtelen, de mégis szerencsés… Miért?

Azért, mert családommal élek, akik szeretnek, mindent megtesznek értem, még akkor is, ha már csak összeszorított fogakkal is viselik gondomat. Nem kell fél éveket, nyolc hónapokat kórházban töltenem, az orvosok nem „kínoznak” napiszinten…

Bár az első jótékonysági kezdeményezésnek három hónap után búcsút kellett intenem, ekkorra már teljesen magaménak éreztem az egész kezdeményezést, mert úgy éreztem, hogy fontossá vált nekem. Ekkorra már egy egész jó kis csapatot alkottunk hárman, Kiss Katával, aki a lift kapcsán ismertem meg és azóta is jó barátság van közöttünk, valamint Pásztor Mariannával, a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány, egyik kutatóriumi tagjával. Marianntól rengeteg segítséget kaptam, igazi mester volt nekem, aki beavatott a daganatos betegségek legapróbb részleteibe is… De erről majd később.

Amikor megtörtént ez a bizonyos búcsú, éreztem, hogy nem tudom abbahagyni, ezért a következő Facebook-os üzenőfali bejegyzéssel indítottam útjára a saját kezdeményezésemet, melynek a neve Tégy Jót!:

Kedves Barátaim!

Amikor kiléptem a {…}, tettem egy ígéretet. Az ígéretemet pedig valóra váltottam. Hogy miért? Egyrészt azért, mert kicsit önző módon magam miatt is tettem, mivel a {…} rövid idő alatt életem részévé vált. Másrészt azért, mert tudom, hogy milyen sok beteg gyermek és felnőtt éli küzdelmes mindennapjait úgy, hogy abban bízik, jobb lesz a holnap…

Segítségből sosem elég, főleg egy küzdelmes időszakban. Legyen szó daganatos megbetegedésről, vagy bármi más betegségről, az élet kemény kihívás elé állítja a gyermekeket és szüleiket is egyaránt… Kihívás, hogy felépüljenek, s úgy élhessék életüket tovább, ahogyan kell.

Sajnos egy erősebb megfázás is sok pénzt felemészt, tekintve, hogy az antibiotikumok sem filléres gyógyszerek, hát még egy krónikus betegség gyógyítása, kezelése!

Ezért jött létre a Tégy Jót, hogy mindenki, akinek van szíve, jót tehessen egy beteg gyermekért, és családjáért.

Hirdessétek az oldal létezését, s számíthattok ránk!

Az oldal itt található: https://tegyjot.hu/

Ganyi Károly, Kiss Kata, és Pásztor Marianna.

U.i.: Kisebb, apróbb fejlesztések még folyamatban vannak, azonban ez már az oldal működését nem fogja befolyásolni.

Az első gyűjtés publikálására a hivatalos indulás után 2 nappal került sor. Gyöngyvér egy lassan 2 éves kislány, akinek több alkalommal is volt agydaganata. Kéményünk tönkrement, így a lakásukat korom és egyéb kosz borította el, épp a legrosszabbkor, hiszen emellett a betegséggel is szembe kellett nézniük…

A családot már ismertem az előző jótékonysági kezdeményezés kapcsán, így nem volt kérdés, hogy melléjük állunk-e.

szűk 2 hónap alatt 12 gyűjtést tettünk közzé. 11 gyermeket, 1 felnőttet. Ebben a blogban arról fogok mesélni, hogy én, hogyan látom a gyűjtésben szereplő családok, személyek küzdelmeit… Tudom, hogy ez egy ingoványos talaj lehet, azonban tudnotok kell: én minden egyes családra felnézek, hiszen küzdelmük sok embernek példaértékű.

Mondom ezt én, akinek egy erősebb behatástól csontjai törhetnek…

Leave a Reply