Blog

Második Tégy Jót! Nap

A

 gyermeki öröm. Minden ember volt egyszer gyerek. Ahogy cseperedünk, úgy válunk egyre anyagiasabbá, gátlásosabbá. A gyermeki öröm látványa mindennél többet ér. Ennek jegyében rendeztük meg a 2. Tégy Jót! Napot a Cerberos állatvédő egyesülettel karöltve.

Puzsik Renáta jelenleg is aktív karitatív tevékenységeket folytat Ózdon. Olyan mélyszegénységben élő családok számára szállít rendszeresen segélycsomagokat, ahol sok gyermekre még ruha sem jut…

Reni mihelyst meglátta a Tégy Jót! Napos felhívást, azonnal felvette velem a kapcsolatot és felajánlotta, hogy a Tégy Jót!-nak is szervez gyűjtést.

Én pedig köszönettel elfogadtam.

Reni pár nap múlva már zsákostól kapott ruhákat, játékokat, sőt, a Pillangó Kiadó is felajánlott egy könyvcsomagot a gyerekek részére. Ezúton is köszönjük! Ezen kívül rengeteg ruhát, személyesen Németh-Gonzales Julianna hozott le Ózdra a fővárosból.

November 16. a tolerancia nemzetközi napja, nem véletlenül időzítettük erre a Tégy Jót! Napot is. Azonban most kénytelenek voltunk 2 nappal előrébb hozni, azaz november 14-én szállítottuk Miskolcra a ruhákat, játékokat, s a kiadó által felajánlott könyveket. A Tégy Jót! Nap arcát ismételten én választottam ki. Ezúttal Krizsány Noémire esett a választásom, a Különleges Életek című folyóirat tulajdonos-főszerkesztőjére.

Noémi vízfejűséggel született, shunt-el éli mindennapi életét, s legfőbb álma, hogy (ahogy Ő nevezi) a KÉ-t nyomtatott formában lássa.

Mivel a november 16., szombati napra esett, így közösen úgy határoztunk, hogy két nappal előrébb hozzuk az adomány átadását, azaz, november 14-ére beszéltük meg Renivel a Miskolcra való szállítását.

A miskolci GYEK-ben Pásztor Marianna, Kosztyu Viktória és Sziránszki Viktória már várt minket.

Hamarosan megérkezett Éva is 3 gyönyörű, Tégy Jót! logós tortával és egy plusz meglepetéssel. Éva hármas ikreket hozott a világra, ebből az egyik kislány, Gyöngyvér agydaganattal küzdött meg, s le is győzte. Ricsi, a 11 éves éves hős is betoppant szüleivel, aki túl van egy csontvelő és egy tüdő transzplantáción is! Ricsinek három születésnapja van. Ebből kettőn az „újraszületését” ünnepli. Ricsi egy tigris tortát kapott a tüdő transzplantációs szülinapjára.

Az adományok osztása nagyon jó hangulatban telt, jó volt látni a gyerekek szemében az örömöt. Ez az érzés semmihez sem hasonlítható. Ha tehetném, mindennapossá tenném, mert ha csak percekre is, de el tudtuk feledtetni velük a szenvedést.

Végezetül hatalmas köszönetemet szeretném kifejezni Puzsik Renátának, Németh-Gonzales Juliannának, a felsőzsolcai óvodának, Nagy Évának és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a Tégy Jót! Nap sikeréhez.

Leave a Reply