Blog

Miért volt szükséges a költözés?

N

em ez az első eset, hogy a Tégy Jót!-ot költöztetnünk kellett más szerverre, azonban most úgy döntöttünk, hogy rendhagyó módon elmondjuk, mi, miért történt.

Közel két éve kaptunk egy felajánlást, ami úgy szólt, hogy itt egy virtuális gép, a Tégy Jót! rendelkezésére bocsájtják. A könnyebb azonosíthatóság kedvéért nevezzük el a gépet Tégy Jót Eszternek. 🙂 Örültünk neki, mert a gép paramétereit illetően izmosnak tűnt. Bírni fogja a terhelést – gondoltuk mi naivan. Ám a dolog szépséghibája, hogy a gazdagép, ahol a mi gépünk is helyet foglalt sok más fontos feladatot is ellátott, ezért volt az, hogy a fent említett paraméterekből nekünk csak a töredéke jutott. Ezzel nem is volt semmi gond, mert mindezidáig szépen ment rajta a levelezés, a Tégy Jót! oldalai, sőt a hírlevél küldés is. Ám egy szép napon a hírlevelek küldése közben a Tégy Jót! szerver megfeküdt, azaz elérhetetlenné vált. A terhelése az egekbe szökött, csak nagyon nehezen tudtam leállítani.

Ekkor felmerült a kérdés, hogy kell egy másik gép, amin keresztül a hírlevelek jönnek ki.  így jött a képbe Tégy Jót Dóra. Dórán szépen működik jelenleg a hírlevélküldés és itt fut a Hősök Háza weboldal is minimális látogatottság mellett.

Aztán kikerült az oldalra Kovács Marci és valami eszement megmozdulás lett érte, aminek én tiszta szívből örülök! Csakhogy Eszter ezt nem tolerálta, ismét mély depresszióba esett, kétszer is. A terhelés azóta is folyamatos volt, a gép pedig nem bírta. Többször belassult, a terhelés az egekbe szökött, stb. Nem volt mit tenni, ismét kellett egy másik virtuális gép, amit meg is vásároltunk, nevezzük Adriennek.

Tegnap megtörtént az Eszterről Adriennre való költözés. így most a TJ feladatait 3 „hölgy” látja el, azonban reméljük, hogy egy jó ideig már nem kell egy negyedik gép is, mert az már kész hárem lenne… 🙂

Leave a Reply