Adód 1%-ának felajánlásával!

Hogyan rendelkezhet adója 1%-áról?

Az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról 2024. május 21-ig rendelkezhet ügyfélkapuján keresztül vagy papíralapon.

Az ügyfélkapun keresztül történő rendelkezésről ide kattintva olvashat bővebben, vagy itt tájékozódhat az ügyfélkapu létrehozásáról, ha még nem rendelkezik ilyennel.

Papíralapon a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével a NAV ügyfélszolgálatán személyesen, meghatalmazott útján, vagy lezárt borítékban feladhatja postán is a rendelkező nyilatkozatot. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az aláírása!)

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken is szerepeljen a rendelkező aláírása!)

Ki kapja adója 1%-át, ha nem rendelkezik róla külön?

Az adófizető állampolgárok adójának 1%-a külön rendelkezés hiányában az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó. Ha szeretné eldönteni, milyen célt szolgáljon ez az összeg, szánjon pár percet az önrendelkezésre!

Mibe kerül Önnek, hogy segítsen?

Az adója 1%-ának felajánlása Önnek semmibe nem kerül, csupán abba a néhány percbe, míg a rendelkezésről gondoskodik. Ez a pár perc minden évben felbecsülhetetlen segítséget jelent a civil szervezeteknek, hiszen a legtöbb célkitűzésük elérését az 1%-os felajánlások támogatják.

Miért éppen a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány?

Alapítványunk 2019-ben jött létre. A szűk 3 év alatt 68 256 932* Ft került a súlyosan, illetve halmozottan sérült családokhoz. Munkánk során közel 30 szülőt részesítettünk Angyalom-emlékdíjban, melyet eddig kétszer támogatott a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Missziónknak érezzük azt, hogy a már meglévő és új családokat folyamatosan támogassuk, segítsük, hiszen egy sérült gyermek ellátása, mint fizikálisan, mint anyagilag megterhelő feladat.

Célunk, hogy az SZJA 1%-ból egy olyan budapesti lakást vásárolhassunk, ahol a támogatott gyermekek, családjaikkal megszállhassanak hosszabb-rövidebb időkre, amikor épp rehabilitációra vagy egy nagyobb műtétre érkeznek a fővárosba.

Minden felajánlást előre is köszönünk!