Mi az a Tégy Jót!®?

Hazánk elsőszámú jótékonysági oldala a Tégy Jót!®, mely tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok pénzgyűjtését támogatja, meghatározott cél érdekében.

Az oldal civil kezdeményezés, munkáját a 2018. május 2-ig Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány segítette. A Tégy Jót!® oldal a KELL Alapítvány pénzgyűjtő projektje volt, vezetője Ganyi Károly.

2018. május 2-től a Tégy Jót!® a Tündérlámpás Alapítvány hatásköre alá tartozik, a vezetője továbbra is Ganyi Károly, mint az Alapítvány kuratóriumi tagja.

Nem különálló szervezet, olyan, mint Tégy Jót! Alapítvány nem létezik.

A Tégy Jót!® teljes mértékben vallás, politikai- és pártmentes, valamint nemzeti hovatartozástól függetlenül igyekszik segíteni.

Tégy Jót!® csapatának a gyűjtésekből semmiféle anyagi haszna nincs.

Hogy mégis miért tesszük? Segíteni szeretnénk és szívügyünk támogatni azokat, akik rászorultak.

A támogatás hasonló, mint egy webáruházban a vásárlás, a kiválasztott segítségre váró személynek az oldalán támogatásokat lehet vásárolni. Lehet venni, akár többet is, sőt nagyobb összegű támogatást is örömmel fogadnak a támogatásra várók. A megvásárolt támogatás árát a támogatni kívánt személy számlaszámára kell utalni.

Tudnivalók, érdekességek

Könnyen megjegyezhető, sokatmondó a név. Szívbemarkoló érzés adni és kapni is, ezt jelképezi a logónk és a szlogenünk is.

Tündérlámpás Alapítvány mentálisan és/vagy fizikálisan sérült, illetve fogyatékkal élő személyeket és családokat támogat, Honlapjuk ide kattintva tekinthető meg.

Baán Máriusz, Baán Daniella Letícia, Juhász Judit és Ganyi Károly.

Az oldal ötletgazdái Kiss Kata és Ganyi Károly.
Ganyi Károly fogyatékkal élő, elektromos kerekesszékben éli mindennapjait.

Baán Máriusz (elnök) és Baán Daniella Letícia (kuratóriumi tag) maguk is közvetlenül érintettek gyermekeik által: egy autista és egy Down-szindrómás kislányt nevelnek nagy szeretetben.

Igen, vannak!

  • A Tégy Jót!® Nap a jótettekről, az egymásra való odafigyelésről szól. Az első ilyen esemény 2012. november 16-án volt.
  • A Tégy Jót!® Nap arca Illés Fanni paralimpikon úszó, aki a 2008-as Pekingi, és a 2012-es Londoni Paralimpiai játékokon 8. helyezést ért el, mindezt úgy, hogy születési rendellenesség miatt nem fejlődtek ki az alsó végtagjai. 2014-ben pedig Kapaló Éva volt a Tégy Jót!® Nap arca, a “Mondjunk mancsot!” Terápiás és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület önkéntese, aki kutya felvezető és kiképzőként tevékenykedik.

Természetesen mindig vannak lelkesen segítők, akik önkéntesen, önzetlenül felajánlják a csapatnak a segítségüket.

Írj egy levelet az email címünkre, vagy jelölj minket Facebookon, s mi felvesszük feled a kapcsolatot, egyeztetünk, miben tudsz segíteni. Már azzal is sokat segítesz, ha megosztod az oldalon szereplő gyűjtéseket az ismerőseiddel a közösségi oldalakon.

Sok-sok beteg gyermeken segíteni, megteremteni számukra a gyógyuláshoz szükséges életfeltételeket.