Hazánk elsőszámú jótékonysági oldala a Tégy Jót!®, mely tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok pénzgyűjtését támogatja, meghatározott cél érdekében.

Az oldal 2019. július 16-ig civil kezdeményezés volt, munkáját a 2018. május 2-ig Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány segítette. A Tégy Jót!® oldal a KELL Alapítvány pénzgyűjtő projektje volt, vezetője Ganyi Károly.

A Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány 2019. július 16-án került bejegyzésre, melynek elnöke: Ganyi Károly. Ettől kezdve az oldal az Alapítvány fő tevékenységét képezi.

A Tégy Jót!® teljes mértékben vallás, politikai- és pártmentes, valamint nemzeti hovatartozástól függetlenül igyekszik segíteni.

Tégy Jót!® csapatának a gyűjtésekből semmiféle anyagi haszna nincs.

Hogy mégis miért tesszük? Segíteni szeretnénk és szívügyünk támogatni azokat, akik rászorultak.

A támogatás hasonló, mint egy webáruházban a vásárlás, a kiválasztott segítségre váró személynek az oldalán támogatásokat lehet vásárolni. Lehet venni, akár többet is, sőt nagyobb összegű támogatást is örömmel fogadnak a támogatásra várók. A megvásárolt támogatás árát a támogatni kívánt személy számlaszámára kell utalni.

Tudnivalók, érdekességek

Miért Tégy Jót!® a kezdeményezés neve?

Könnyen megjegyezhető, sokatmondó a név. Szívbemarkoló érzés adni és kapni is, ezt jelképezi a logónk és a szlogenünk is.

Mit lehet tudni a Tégy Jót!® csapatról?

Az oldal ötletgazdái Kiss Kata és Ganyi Károly.

Ganyi Károly fogyatékkal élő, elektromos kerekesszékben éli mindennapjait, a Tégy Jót!® és az Obulus megálmodója, ma már az Alapítvány elnöke.
Kapaló Éva terápiás kutya felvezetőként és kiképzőként segíti a fogyatékkal élőket, hospice ellátásban részesülő gyermekeket, időseketegyaránt. Sonja, Zoya, Flow és Chester segítik Őt munkájában.
Tóthné Lilla Hedvig évek óta segítette önkéntesként a Tégy Jót!® munkáját social media területen. Ma már az alapítványunk kuratóriumi tagja.
Tóth István, Tóthné Lilla férjeként segíti munkánkat.
Ráski Eszter Anna évek óta segítette önkéntesként a Tégy Jót!® munkáját. Ma már az alapítványunk kuratóriumi tagja.
Pájerné Somogyi Szilvia egyik támogatottunk hozzátartozója volt, ma már Ő segíti az alapítvány munkáját az alapítvány kuratóriumi tagjaként.
Cseke Andrásné (Mónika), Ganyi Károly anyai nagynénjeként segíti az alapítvány munkáját, mint kuratóriumi tag.
Erky Tibor Alapítványunk bejegyzésében nyújtott először segítséget, azóta is aktívan segíti a munkánkat, mint kuratóriumi tag.
Benyhe Nikolett jótékony futóként és egyéb teendőnkben segíti a munkánkat, mint kuratóriumi tag.

Vannak nagyszabású kampányaitok is?

Igen, vannak!

  • A Tégy Jót!® Nap a jótettekről, az egymásra való odafigyelésről szól. Az első ilyen esemény 2012. november 16-án volt.
  • A Tégy Jót!® Nap arca Illés Fanni paralimpikon úszó, aki a 2008-as Pekingi, és a 2012-es Londoni Paralimpiai játékokon 8. helyezést ért el, mindezt úgy, hogy születési rendellenesség miatt nem fejlődtek ki az alsó végtagjai. 2014-ben pedig Kapaló Éva volt a Tégy Jót!® Nap arca, a “Mondjunk mancsot!” Terápiás és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület önkéntese, aki kutya felvezető és kiképzőként tevékenykedik.

Vannak külsős segítők?

Természetesen mindig vannak lelkesen segítők, akik önkéntesen, önzetlenül felajánlják a csapatnak a segítségüket.

Én is szeretném segíteni a munkátokat, mit tehetek?

Írj egy levelet az email címünkre, vagy jelölj minket Facebookon, s mi felvesszük feled a kapcsolatot, egyeztetünk, miben tudsz segíteni. Már azzal is sokat segítesz, ha megosztod az oldalon szereplő gyűjtéseket az ismerőseiddel a közösségi oldalakon.

Tervek?

Sok-sok beteg gyermeken segíteni, megteremteni számukra a gyógyuláshoz szükséges életfeltételeket.