Hazánk elsőszámú jótékonysági oldala a Tégy Jót!®, mely tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok pénzgyűjtését támogatja, meghatározott cél érdekében.

Az oldal 2019. július 16-ig civil kezdeményezés volt, munkáját a 2018. május 2-ig Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány segítette. A Tégy Jót!® oldal a KELL Alapítvány pénzgyűjtő projektje volt, vezetője Ganyi Károly.

A Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány 2019. július 16-án került bejegyzésre, melynek elnöke: Ganyi Károly. Ettől kezdve az oldal az Alapítvány fő tevékenységét képezi.

A Tégy Jót!® teljes mértékben vallás, politikai- és pártmentes, valamint nemzeti hovatartozástól függetlenül igyekszik segíteni.

Tégy Jót!® csapatának a gyűjtésekből semmiféle anyagi haszna nincs.

Hogy mégis miért tesszük? Segíteni szeretnénk és szívügyünk támogatni azokat, akik rászorultak.

A támogatás hasonló, mint egy webáruházban a vásárlás, a kiválasztott segítségre váró személynek az oldalán támogatásokat lehet vásárolni. Lehet venni, akár többet is, sőt nagyobb összegű támogatást is örömmel fogadnak a támogatásra várók. A megvásárolt támogatás árát a támogatni kívánt személy számlaszámára kell utalni.

Tudnivalók, érdekességek

Miért Tégy Jót!® a kezdeményezés neve?

Könnyen megjegyezhető, sokatmondó a név. Szívbemarkoló érzés adni és kapni is, ezt jelképezi a logónk és a szlogenünk is.

Mit lehet tudni a Tégy Jót!® csapatról?

Az oldal ötletgazdái Kiss Kata és Ganyi Károly.

Ganyi Károly fogyatékkal élő, elektromos kerekesszékben éli mindennapjait, a Tégy Jót!® és az Obulus megálmodója, ma már az Alapítvány elnöke.
Kapaló Éva terápiás kutya felvezetőként és kiképzőként segíti a fogyatékkal élőket, hospice ellátásban részesülő gyermekeket, időseketegyaránt. Sonja, Zoya, Flow és Chester segítik Őt munkájában.
Tóthné Lilla Hedvig évek óta segítette önkéntesként a Tégy Jót!® munkáját social media területen. Ma már az alapítványunk kuratóriumi tagja.
Tóth István, Tóthné Lilla férjeként segíti munkánkat.
Ráski Eszter Anna évek óta segítette önkéntesként a Tégy Jót!® munkáját. Ma már az alapítványunk kuratóriumi tagja.
Pájerné Somogyi Szilvia egyik támogatottunk hozzátartozója volt, ma már Ő segíti az alapítvány munkáját az alapítvány kuratóriumi tagjaként.
Cseke Andrásné (Mónika), Ganyi Károly anyai nagynénjeként segíti az alapítvány munkáját, mint kuratóriumi tag.

Vannak nagyszabású kampányaitok is?

Igen, vannak!

  • A Tégy Jót!® Nap a jótettekről, az egymásra való odafigyelésről szól. Az első ilyen esemény 2012. november 16-án volt.
  • A Tégy Jót!® Nap arca Illés Fanni paralimpikon úszó, aki a 2008-as Pekingi, és a 2012-es Londoni Paralimpiai játékokon 8. helyezést ért el, mindezt úgy, hogy születési rendellenesség miatt nem fejlődtek ki az alsó végtagjai. 2014-ben pedig Kapaló Éva volt a Tégy Jót!® Nap arca, a “Mondjunk mancsot!” Terápiás és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület önkéntese, aki kutya felvezető és kiképzőként tevékenykedik.

Vannak külsős segítők?

Természetesen mindig vannak lelkesen segítők, akik önkéntesen, önzetlenül felajánlják a csapatnak a segítségüket.

Én is szeretném segíteni a munkátokat, mit tehetek?

Írj egy levelet az email címünkre, vagy jelölj minket Facebookon, s mi felvesszük feled a kapcsolatot, egyeztetünk, miben tudsz segíteni. Már azzal is sokat segítesz, ha megosztod az oldalon szereplő gyűjtéseket az ismerőseiddel a közösségi oldalakon.

Tervek?

Sok-sok beteg gyermeken segíteni, megteremteni számukra a gyógyuláshoz szükséges életfeltételeket.