Az édesanya levele:

M

egszületett 2016. december 3-án harmadik gyermekként a családunkban Olivér. Szépen fejlődött, jó étvágyú, nyugodt baba volt. Éppen a fogacskák kibújása és az első önálló lépesei korszakát éltük, amikor az életünk rémálommá változott. 2017.11.22-én észleltük, hogy a kis pocakja bekeményedett, azonnal orvoshoz mentünk, majd három nap múlva nyíregyházi Kórházba kerültünk. Itt derült ki, hogy daganat van a hasában. Két napon belül tovább küldtek bennünket a Debreceni Klinika Gyermekonkológiájára, ahol vizsgálatok sorozata kezdődött meg. A CT eredményétől ismét sokkot kaptunk, a májlebenyen nagyobb daganatokat találtak, illetve a májban több apró daganatcsomót, valamint a tüdőben.

Ezután műtét következett, kicsi fiúnk hasát keresztben felvágták. Eredetileg daganat eltávolító műtétet terveztek, de csupán szövettant tudtak venni. A „CT lelettel ellentétben tumor nem májban volt található, hanem retroperitoneumot emelte elő, a középvonali és a truncus coeliacus körüli nyirokcsomók tumoros átalakulását, tumorba történő vérzést, a leírt multiplex májmetasztázist láttak és a tumoros folyamat innoperabilisnak bizonyult” Megállapították, hogy nem operálható, a bal májbebenyből indul ki és áttéteket okozva a daganat, ami érintette a nyirokcsomókat és a májat is. Ekkor Lymphoma gyanújával kezdődött meg a kemoterápiás kezelés, mert Olivér onkológiai állapota annyira rossz volt, hogy sürgősen el kellett kezdeni a kezelését, viszont nem reagált a kapott kemoterápiákra a daganat. Közben folyamatosan zárták ki a tünetekre jellemző betegségeket. A végleges szövettani eredménye december 15-én érkezett meg, mely lágyrész tumort, azaz embrionalis sarcoma-t igazolt. Ritka agresszív fajta tumor, 4. stádiumú, az orvosai 30-40%-ot esélyt adtak a gyógyulásra. Olivér az első születésnapját is a kórházban töltötte, kemoterápiás kezelést kapott. Szondát vezettek az orrán át a gyomrába, mert nem evett és nem ivott. Sokat hányt, gyulladások lettek a beleiben, többször kapott sejtemelőt, vért, trombocitát, a kezelések között 1-2 napra tudtunk csupán hazamenni az állapota miatt. A szondatáplálása azóta folyamatos. Az intenzív osztályon is kezelték kisfiamat állapota miatt.

Olivér 6 kemoterápiás blokkon van túl, melyek többnapos kezeléseket tartalmaznak, egyre gyengébb. Orvosai bíznak benne, hogy összezsugorodik a daganat és eltávolítható lesz, így vár rá egy daganateltávolító műtét és még utána is lesznek kemoterápiás blokkok. Máj embrionális sarcomája miatt primaer metasztatikus lágyrésztumor CWS-quidance protokoll szerinti kezelésben részesül kisfiam. Ez a hivatalos megfogalmazás.

3 és 7 éves fiaimra az apai nagymama vigyáz, a férjem lelkileg összeroppant, két hónap után vissza kellett mennie külföldre dolgozni, hogy megélhetésünk biztosítva legyen. Ez mindannyiunknak nagy terhet jelent, a nagymama hetven éves, az otthon maradt gyerekeknek nagyon hiányzunk, Olivérnek hiányzik az apukája és nekem a férjem segítsége, aki távol a családjától őrlődik tehetetlenségében.

Ebben a borzalmakkal teli élethelyzetben ahhoz kérünk segítséget, hogy együtt lehessen a családunk és létfenntartásunk ne kerüljön veszélybe. Kérjük, aki tud, segítsen, előre is hálásan köszönünk minden támogatást.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Hirdetés (x)

Célzott támogatás esetén, amikor valamelyik gyermek részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni magánszemély vagy gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személy, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe. Az Alapítvány civilszervezetként adóigazolás kiállításra jogosult. Ha támogatása után adókedvezményt kíván igénybe venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alapítvánnyal!

Bővebben...