Az édesanya levele:

2

005-ben, Debrecenben született meg a kisfiam, Seres Vilmos Attila. Születésekor minden rendben volt, fejlődött szépen, mint a legtöbb csecsemő. Születése után nem sokkal egyedülálló lettem, azóta én nevelem őt. 2015 januárjában magas, 39 fokos láza lett, fájtak a végtagjai. Először a szokásos influenzára gyanakodtunk, a hosszasan elnyúló kezelések után sem javult az állapota. Emiatt került a gyermekem a Debreceni Gyermekonkológiára, ahol a vizsgálatok során a csontvelő vizsgálata után kiderült, hogy Akut Lymphoid Leukaemiája (ALL) van Vilmosnak. A kezeléseket azonnal megkezdték: gyógyszereket és kemoterápiát is kapott és kap most is. Ezeknek rengeteg mellékhatása van, így a kisfiamnak sorra jelentek meg az alapbetegségén kívül más tünetek: májnagyobbodás, ödémás lett a keze, begyulladt az epehólyagja. Mindezek miatt diétáznia kell Vilmosnak folyamatosan. Előfordult több alkalommal, hogy járni sem tudott, jelenleg is kerekesszékes. Egyedülálló anyaként nincsen támaszom, szoba-konyhás lakásban élünk, amiben meg kell teremteni minden szükséges életkörülményt, amire egy leukémiás gyereknek szüksége van, hogy biztonságban otthon lehessen, ha befejezi a kórházi kemoterápiás kezeléseket. Jelenleg a sok-sok mellékhatás miatt a kórházi kezelések felénél tart Vilmos. Ha befejezi a kórházi kemoterápiás kezelési szakaszt, akkor még 1-1,5 év utókezelés vár rá, mint a legtöbb leukémiás gyermekre. Nagyon fontos, hogy a fürdőszobát meg tudjam csináltatni, hiszen a higiénia alapvető fontosságú az esetében, emellett a teljes lakást ki kell festeni, felújítani. Mi nagyon szerény körülmények között éltünk a kisfiammal, de tisztaságban a rossz lakhatási körülményeink ellenére is, és mindent megadtam a gyermekemnek. Most nagyon nehéz, hiszen ápolási díjból és emelt családi pótlékból, – ami nincs összesen 60 ezer forint – élünk. Éjjel-nappal mellette vagyok a kórházban, hiszen mindketten akkor vagyunk nyugodtak, ha együtt vagyunk és nagyon fontos, hogy a kezelések idején legyen támasza a gyermeknek. Minden pénzünk elmegy a diéta biztosítására, egyedül nem tudom megoldani, hogy akár a legszükségesebb szinten rendbe tegyük a lakásunkat. Segítséget kérünk, hogy ki tudjunk festetni és kialakíthassunk egy fürdőszobát. Hálásan köszönök bármilyen segítséget. Horváth Barbara

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Hirdetés (x)

Célzott támogatás esetén, amikor valamelyik gyermek részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni magánszemély vagy gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személy, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe. Az Alapítvány civilszervezetként adóigazolás kiállításra jogosult. Ha támogatása után adókedvezményt kíván igénybe venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alapítvánnyal!

Bővebben...