10.63% összegyűlt
159 500 Ft adományozva 1 500 000 Ft célhoz
1 adományozó

Az édesanya levele:

Botond 2003. április 11-én, 1490 grammal született, a vártnál két és fél hónappal korábban.

Majdnem hathetes volt mire elérte a kétkilós súlyt, és haza vihettük a kórházból. Egy tüneményes aprócska baba volt, akivel öröm volt minden pillanat, és a méretén kívül, semmiben sem különbözött a többi újszülöttől. Két hét boldogság után, a fejlődésneurológián szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy nincs minden rendben, sőt…

Sokféle terápiára jártunk, minden, ami szóba jöhetett és megfizethető volt kipróbáltunk. A rendszeres torna mellett, úsztunk, lovagoltunk, energiakezelésre jártunk.
Másfél éves korától folyamatosan segédeszközöket használtunk: bokarögzítő, járókeret, bot, swash, ortopédcipő. Hosszútávra kerekes székünk is van.
Botond első műtétje 2013 májusában, Barcelonában, Nazarov doktornál volt. Az Ulzibat technikával, 28 ponton végzett pici bemetszések eredménye, nagyon látványos volt. A rogyasztott térd eltűnt, a spontán lábtartás kiegyenesedett, a karok felszabadultak és az addig kivitelezhetetlennek tűnő arcmosás (felfordított tenyérrel) egyre jobban haladt.

A kamaszodással járó hirtelen növekedés, nagyon komoly visszaesést eredményezett, a kilazított izmok, egyre intenzívebben feszülnek újra. A járás egyre nehezebben megy, sokat esik járás közben, mindez Botondot nagyon megviseli lelkileg is.

Érintett szülő és a KELL alapítvány szervezésében, megismerhettük Nazarkin doktort, aki miután megnézte Botond állapotát, minél előbbi műtétet javasol, hogy az izmok újra szabadon nyúlhassanak, nőhessenek a maguk természetes ütemében. A műtét 2500 Euróba kerül, majd egy hónap múlva kezdődhet a rehabilitáció, amely ára 2900 Euró. Miután ez a műtét és terápia nem támogatott, így nekünk kell a pénzt rá előteremteni, fizetnünk a kiutazás és kinn tartózkodásunk költségeit is. Botond okos, értelmes kiskamasz, aki mindig vidám, nagyon várja, hogy mielőbb megműtse a professzor, mert tudja, hogy számára ez a műtét a mozgás lehetőségét tudja biztosítani, mely ugyan nem lesz tökéletes, mint az egészséges embereknél, de esetében nagyfokú mozgásfejlődést fog eredményezni.

Feltétlenül szükséges egy második műtét, hogy a csoda, ami évekig megkönnyítette az életünket, ismét megtörténhessen. Kérjük, aki tud nekünk segíteni, tegye meg, önerőből nem vagyunk képesek a műtétet és a rehabilitációt finanszírozni.

Köszönjük szépen!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Leave a Reply