2.20% összegyűlt
22 000 Ft adományozva 1 000 000 Ft célhoz
1 adományozó

A

kik, nyomon követik és kedvelik az oldalunkat: https://www.facebook.com/Kosztyusok/ olvashattak róla, hogy időnként van lehetőségünk, nagyon kedvező áron a Miskolc Megyei Kórház Gyermek Onko-Haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályára elektromos ágyakat vásárolni egy külföldi segélyszervezettől. Eddig három ágyat és egy darab betegszállító ágyat vettünk az osztályra, a napokban indulunk ismét, és négy újabb ágy beszerzését bonyolítjuk le. Ismerjük a hazai civil szervezeteket is, amelyek használt kórházi felszerelést árulnak, külföldről viszont olcsóbban jutunk hozzá még az útiköltséget hozzászámítva is.

Tudjuk, nem újak az ágyak, de amilyen állapotú és korú ágyak vannak az osztályon, ezek, ahhoz képest modernek, sok mindent tudnak és nagyon kényelmesek. Állítható a magasságuk, fej és lábrészük távirányítóval, stabil ágyráccsal rendelkeznek a fekvőfelületen – semmi hepe-hupa –, egyik, hosszanti oldaluk ráccsal lezárható, illetve kapaszkodó is van hozzájuk. A gyerekek hosszú hónapokat töltenek el a kemoterápiás kezelések időszakában, a kórházban és jórészt ágyban fekve. Ezért is nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több ágyat tudjuk lecserélni a régiek közül. A Tégy Jót!® Napon mindhárom általunk vásárolt ágyban fekvő gyerek véleményét meghallgattuk, mindannyian, a szülőkkel együtt azt mondták, hogy kényelmes, össze sem lehet hasonlítani a régi kórházi ággyal.

Miután nekünk számtalan programunk és rendezvényünk van, amelyek nagy volumenűek, az anyagi lehetőségeink pedig végesek, kérjük, hogy támogassátok ágybeszerzési akciónkat, hogy ha bármikor lehetőségünk van vásárlásra, legyen rá pénzünk!

A miskolci gyermekonkológia – hemó – meglehetősen nagy kórházi osztály, hazánkban két helyen zajlik csontvelőtranszplantáció és ebből az egyik ez az osztály. Mindig segítjük a kórházi kezelések időszakát elviselhetőbbé tenni, vásároltunk már 3+2+1-es lélegző bőrgarnitúrát, külső reluxákat, kerekes székeket, lehajtható asztalokat, íróasztalokat, LCD tévéket, DVD lejátszókat, osztálydíszítéshez a szobákba óriás falmatricákat, automata mosógépeket és még nagyon sok mindent.

Kérjük, akinek módjában áll, támogassa az ágybeszerzési akciónkat, amelyről folyamatosan tudósítunk! Köszönjük a gyermekek nevében is!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Leave a Reply