Blog

Mikulás futás Ózdon

Sziasztok,
 
Most, hogy végre kiengedtek az ujjaim, nagy örömmel osztom meg veletek csipet csapatunk mai élményét ?
Izgatottan készültünk aktuális akciónkra, a Jótékonysági Mikulás Futásra az Ózdi Kórház Gyermekosztályán kezelt kisbetegek javára.
Bár az előzetes visszajelzések alapján egy látványos kis tömegre számítottunk, végül a hirtelen jött extrém hideg ❄️ megtizedelte a résztvevőket.
 
Persze a kemény mag nem hátrált meg, és tucatnyian is képesek voltunk vidám hangulatot varázsolni körének. ?
Az ünnephez ? illő zenével ? hangoltunk a bemelegítés közben, és hamar felkeltettük a szombati bevásárló forgatag érdeklődését.
A felnőttek is örömmel fogadtak el egy-egy szaloncukrot ? tőlünk, de a gyerekek még a túloldalról is át akartak jönni, hogy testközelből láthassák életük legnagyobb Mikulást ? és szorgos segítőit.
 
A tervezett időpontban elindultunk összegyűjtött adományainkkal a kórház irányába, és a nagyjából félórás út alatt közel 10kg szaloncukor szétosztásával csaltunk mosoly százak, kicsik és nagyok arcára egyaránt.
 
A Kórháznál a Főigazgatóval előre egyeztetett menetrend szerint a gyermekosztály ügyeletes vezetése fogadott bennünket és a kis lurkóknak hozott ajándékainkat.
 
Két doboznyi ünnepi édességgel ? és egy nagy zsák plüss játékkal ?próbáltuk egy kis időre elfeledtetni a kórházi gyógyulás nehézségeit, és nem hagyni kétséget bennük, hogy bár kórházban vannak, a Mikulás ott sem feledkezik meg róluk ?. Reméljük, hogy jövő ilyenkor nem fosztanak meg bennünket a találkozás örömétől a járványügyi korlátozások, hiszen a személyes élmény varázsának plusz gyógyító ereje van.
 
A visszaúton a tartalék adag szaloncukorral beszabadultunk a piaci forgatagba, és minden kisebb-nagyobb gyerkőcöt megleptünk még egy kis kedvességgel, és örömmel fotózkodtunk ? bárkivel, aki szerette volna megörökíteni ezt az élményt.
 
Sőt, mivel a kor abból a szempontból nem számít, hogy belül mindenki egy kicsit gyerek, így számos idős néni és bácsi is átélhette egy pillanatra a Mikulással ? való találkozás izgalmát, és egy szaloncukornak is pont úgy megörültek, mint gyerekként egy nagy édesség csomagnak. ?
 
Nekünk az ajándékozás öröme jutott, ami végig melegítette szívünket ? lelkünket ?, és feledtette a csontig hatoló hideget.
Mivel hála Istennek, a gyermekosztályon jelenleg kevés gyerek lábadozik, így a megmaradt adományokból újabb cipősdobozokat tudunk megtölteni a következő ünnepi ?akciónkhoz.
 
Köszönjük ? mindenkinek, aki bármilyen formában is hozzájárult a mai Jótékonysági Mikulás Futásunk sikeréhez, de külön szeretném megemlíteni:
 
  • Tesco – Ózdi áruház, Nagy Nikolett, a szaloncukor felajánlásért
  • II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola – Kocska Ágnes Iskola-igazgató, vegyes édesség adomány csomag gyűjtésért
  • Ózdi Kormányhivatal – Klárik Zsuzsanna vezetésével, vegyes édesség és játék adomány csomag gyűjtésért
  • Nem Adom Fel Alapítvány – vegyes plüss játékok felajánlásáért
  • Erdész Tamás magánszemély, pénzadomány fejánlásáért
 
Jót tenni jó! ❤️

Leave a Reply