12.58% összegyűlt
226 500 Ft adományozva 1 800 000 Ft célhoz
1 adományozó

Az édesanya levele:

B

ence oxigénhiánnyal született és ennek következményei, hogy mozgássérült lett és a szeme is születése óta folyamatosan romlik megállíthatatlanul. Mára már oda jutottunk, hogy a jobb szeme -11-es a bal szeme -6 dioptriás lett.

Sajnos a kontaktlencse viselése – amitől reméltük, hogy időt nyerhetünk – sem hozta meg a várt hatást. Emellett kezdi egyre nehezebben viselni a vele járó procedúrát, napi szinten egyre jobban előjön, hogy komoly problémái vannak vele, ezért most már úgy érezzük tenni kell valamit, mielőtt elveszíti a látását.

Sajnos Magyarországon 18 év alatt nem műtenek gyermekeket lézeres műtéttel, de találtunk Belgrádban egy orvost: Prof. Dr Rudolf Autrata-t, aki elvállalná a műtétet és jelentős sikert ígért nekünk.

2014. november 17-én orvosi konzultációra utaztunk hozzá Belgrádba, ahol több vizsgálaton vettünk részt, ami kimutatta, hogy Bence szemén a műtét nagyon sokat segítene. 2 műtétből állna a beavatkozás: először is lenne egy Szkleroplasztika, ami megállítaná a további romlást, majd rá pont egy hónapra egy lézeres dioptriakorrekció, ami visszaállítaná sokkal kisebb dioptriára a szemét, akár nullásra is. A Professzor Úr nagyon alaposan megvizsgálta Bence szemét és elmondta, hogy jó állapotú és szerinte elég vastag a szaruhártya hozzá és ő egy kiváló alany ezekhez a műtétekhez.

Remények szerint ez a műtét a mozgásban is előrelendítené Bencét, hisz’ a szem, a látás jelentősen kihat az egyensúlyérzékre is.

Nagyon köszönünk előre is minden segítséget!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Leave a Reply