Vivien 4 hónapos korában egyik pillanatról a másikra nem tudott sem sírni, sem nevetni, majd rövid időn belül lélegeztetőgépre került. A pici lány élni akarása azonban reményt ad, hogy meggyógyul.

V

ivien 4 hónapos koráig egészséges volt. Úgy fejlődött, mint bármelyik egészséges kisbaba. Aztán egy szörnyű napon az orvosok megállapították: Leigh szindrómája van. Az állapota gyorsan és sokat romlott: Centrális vénát ültettek be, majd katétert is, végül lélegeztetőgépre került… Egy váladékleszívás, egy átfordítás az életébe kerülhet. Mégis él, mert élni akar! Naponta 100 halált hal és mégis néha kinyitja gyönyörű szemét, néha könnyes, mintha kérne, gyönyörű szemei segítségért kiáltanak…

A szülők mindent megtesznek, hogy kislányuk állapota javuljon. Ezért keresnek-kutatnak. Sajnos eddig mindig falakba ütköztek, pedig a sok telefonálás, a fax küldés és egyéb költségekkel járó kapcsolatfelvételek a többi orvossal, rengeteg pénzt elvisz.

A kislányon az EPI743 megnevezésű kísérleti készítmény segíthetne, ehhez keresnek egy mitokondriális szakterületű orvost, aki a beszerzésben és a beadásban is segítene. A kislány egyetlen esélye lenne ez a szer…

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.