Az édesapa levele:

L

akatos László vagyok, Alex fiam másfél éve küzd rosszindulatú megbetegedéssel. Akut leukémiája miatt 2016. 06.29-től a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekhaematológiai-Onkológiai Osztályán áll folyamatos kezelés alatt. Fenntartókezelést kapott 2017. február nyolcadikától, de pár hónappal később, 2017 szeptemberében kiderült, hogy a leukémia áttétet okozott nála, azaz a csontvelői és perifériás minta izolált szervi relapsust igazolt. Tehát kezelés közben kiújult nála a betegség és még daganatot is okozott. 2017. 10.20.-án volt a sebészeti biopszia. Kezelése ALL REZ BFM 2002 protokoll szerint folytatódik.

Nagy családosok vagyunk, Alexnek van három bátyja, egy öccse és egy húga, és ezen kívül az egyik bátyjának van négy gyereke, a másiknak pedig tavasszal születik a második gyereke, összesen 15-en élünk egy kétszobás házban, de csupán víz van benn, kandallóval fűtünk. Nincs fürdőszobánk, ami Alex miatt nagyon fontos lenne. Tartozik a házhoz egy olyan helyiség, amit egybe tudnánk építeni előtérrel összekötve a házzal és abban ki tudnánk alakítani a fürdőszobát. Ehhez építőanyagot is szívesen elfogadunk.

A kórházi benntartózkodások idején én vagyok benn a fiammal rendszeresen. Alex édesanyja jelenleg közhasznú foglalkoztatásban vesz részt, én pedig ápolási díjban részesülök, illetve egy gyerek után kapunk családi pótlékot. Sajnos, Alexre nem jár, mert már nem tanul, és nem tanköteles. Az általános iskolát befejezte, ott tovább nem hosszabbítható a tankötelezettsége, mivel nem sajátos nevelésű igényű. Középiskolába állandó kemoterápiás kezelései miatt nem tudjuk hová beíratni magántanulónak. Miután nem tudtuk igazolni a tanulói jogviszony fennállását, hiába tartósan beteg, ami jogosít a magasabb összegű ellátásra, nem kaphatja meg azt. Rokkantsági járadékra csak 18 éves kora után lehet jogosult, ha azt a szakértői bizottság megállapítja.

Kérjük, aki tud, segítsen nekünk, melyet köszönettel fogadunk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.