C

sillát kezdetben hányásos tünet miatt a gyomrára kezelték, ám amikor ehhez már fejfájás és kettőslátás is társult, az édesanya azonnal neurológushoz vitte Őt. Ott egy CT vizsgálat során kiderült, hogy Medulloblastoma, azaz a kisagy rosszindulatú daganata okozza a panaszokat. Csillát másnap meg is operálták, de a daganatot nem tudták kivenni teljes egészében. Csilla majdnem két hétig lábadozott; beszédkészsége, mozgása csak lassan tért vissza.

Egy könnyebb kemoterápiás kezelés után saját donoros csontvelő transzplantációra szállították át Miskolcra. A transzplantációs beavatkozást megelőzően nagy erősségű kemoterápiás kezelést alkalmaztak, mely során koponyaűri vérzés keletkezett. Öt héten át volt az intenzív osztályon, majd mielőtt le került volna osztályra, újra kellett Őt éleszteni.

Azóta állapota rengeteget romlott: gégemetszést végeztek nála a könnyebb légzést segítve, PEG-en át (gyomor szonda) kapja a táplálékot és azóta is éberkómában van.

A család nagyon rossz anyagi körülmények között él, így Csilla számára sem tudja megvásárolni az ellátásához szükséges eszközöket, mivel azóta már otthon ápolja Őt…

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.