Frissítés:

2014. november 27.-én megkezdődött Tüncike második csontvelő transzplantációja. A testvére lesz a donorja.A családnak nagy szüksége van a segítségre!

Frissítés:

Kosztyu Ádám Alapítvány üzenete: Meglátogattuk Tüncikét és megtudtuk a rossz hírt, hogy a sikeres csontvelőtranszplantáció után Tüncike betegsége kiújult, ismét kemoterápiák következnek és utána még egy csontvelő átültetése lesz. Így, a várva várt hazamenetel elmarad, a kórházi életnek egyelőre nem lesz vége. Minden anyagi támogatásra szüksége van a családnak. Most az édesanya és Tüncike nehezen viseli lelkileg a rossz hírt… Kérünk mindenkit, hogy szorítsatok értük és minél többen osszátok meg a felhívást, hiszen évek óta küzdenek a leukémiával és újabb harc vár rájuk, hogy végleg legyőzzék a betegséget!

Juhász Tündike élettörténete

2

002. május 28-án született, nagy örömünkre, teljesen egészségesen. Szépen nőtt, fejlődött, az óvodában is nagyon csendes volt. Aztán elkezdte az iskolát, ahogy betöltötte a 6. évét. Minden rendben ment, jó tanuló, szeret iskolába járni, és elkezdett már elsőben néptáncolni. Mire 4. osztályos lett volna, 2011 augusztusában, kiderült, hogy leukémiás.

Elkezdődött a kezelés, lelkileg nehezen viselte, de a család sem igazán akarta elhinni. Nagyon nehéz időszaka volt az életünknek. Telt az idő, végig csinálta a kezelést, jött a másfél éves utókezelés, ami alatt megint elkezdett iskolába járni, új osztályba került, ahol a gyerekek nagyon megszerették.

2013 novemberében vége lett a fenntartó kezelésnek, ami után 2 hónapra, azaz most januárban lett volna a záró csontvelő biopszia és az úgynevezett felszabadítás a gyógyszerek szedése alól és innen számított 5 év múlva minősítették volna gyógyultnak.

Sajnos nem úgy alakultak az események, ahogy vártuk. Az eredmény visszaesést mutatott, de előjele volt, hogy lázasodott, és a trombocita száma leesett. Először vírusra gondolt mindenki, de a kenetben és a nagylabor eredményben már kimutatták, hogy Tündike ismételten leukémiás. Aztán megtörtént a csontvelő biopsziavétel, és nagyon magas arányban kóros sejt mutatkozott. Ismét elkezdődött a kezelés, de ez nem lesz elég, hanem csontvelő transzplantációra lesz szükség.

Ápolási díjban részesülök, és magam nevelem a két gyermekemet (van egy 17 éves fiam is, aki ilyenkor egyedül van otthon). Lakásunkat az eszközkezelőtől bérelem, aki megvette, miután nem tudtam fizetni a hitel részleteit, hogy egyedül maradtam a gyerekekkel. Anyagi helyzetünk nagyon rossz, nincsen félretett pénzünk, máról holnapra alig tudunk megélni.

Tündike részére ki kell alakítanunk egy steril szobát mire, megtörténik a csontvelő transzplantációja, mert a megfelelő életkörülményeket biztosítanunk kell számára, hiszen csontvelő átültetés után egy félévig a külvilágtól elzárva kell élnie. A szobájában festetni kell és ki kell cserélni a régi bútorokat is, olyanokra, amelyek lemoshatóak.

Kenyérsütőt szívesen fogadunk.

Kérem, aki tud, segítsen nekünk!

Frissítés:

Tündike már túl van a csontvelő transzplantáción, jelenleg a sejtszám növekedésre várnak. Aki tud, segítsen Tündének!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Hirdetés (x)

Célzott támogatás esetén, amikor valamelyik gyermek részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni magánszemély vagy gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személy, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe. Az Alapítvány civilszervezetként adóigazolás kiállításra jogosult. Ha támogatása után adókedvezményt kíván igénybe venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alapítvánnyal!

Bővebben...