Frissítés:

2014. november 27.-én megkezdődött Tüncike második csontvelő transzplantációja. A testvére lesz a donorja.A családnak nagy szüksége van a segítségre!

Frissítés:

Kosztyu Ádám Alapítvány üzenete: Meglátogattuk Tüncikét és megtudtuk a rossz hírt, hogy a sikeres csontvelőtranszplantáció után Tüncike betegsége kiújult, ismét kemoterápiák következnek és utána még egy csontvelő átültetése lesz. Így, a várva várt hazamenetel elmarad, a kórházi életnek egyelőre nem lesz vége. Minden anyagi támogatásra szüksége van a családnak. Most az édesanya és Tüncike nehezen viseli lelkileg a rossz hírt… Kérünk mindenkit, hogy szorítsatok értük és minél többen osszátok meg a felhívást, hiszen évek óta küzdenek a leukémiával és újabb harc vár rájuk, hogy végleg legyőzzék a betegséget!

Juhász Tündike élettörténete

2

002. május 28-án született, nagy örömünkre, teljesen egészségesen. Szépen nőtt, fejlődött, az óvodában is nagyon csendes volt. Aztán elkezdte az iskolát, ahogy betöltötte a 6. évét. Minden rendben ment, jó tanuló, szeret iskolába járni, és elkezdett már elsőben néptáncolni. Mire 4. osztályos lett volna, 2011 augusztusában, kiderült, hogy leukémiás.

Elkezdődött a kezelés, lelkileg nehezen viselte, de a család sem igazán akarta elhinni. Nagyon nehéz időszaka volt az életünknek. Telt az idő, végig csinálta a kezelést, jött a másfél éves utókezelés, ami alatt megint elkezdett iskolába járni, új osztályba került, ahol a gyerekek nagyon megszerették.

2013 novemberében vége lett a fenntartó kezelésnek, ami után 2 hónapra, azaz most januárban lett volna a záró csontvelő biopszia és az úgynevezett felszabadítás a gyógyszerek szedése alól és innen számított 5 év múlva minősítették volna gyógyultnak.

Sajnos nem úgy alakultak az események, ahogy vártuk. Az eredmény visszaesést mutatott, de előjele volt, hogy lázasodott, és a trombocita száma leesett. Először vírusra gondolt mindenki, de a kenetben és a nagylabor eredményben már kimutatták, hogy Tündike ismételten leukémiás. Aztán megtörtént a csontvelő biopsziavétel, és nagyon magas arányban kóros sejt mutatkozott. Ismét elkezdődött a kezelés, de ez nem lesz elég, hanem csontvelő transzplantációra lesz szükség.

Ápolási díjban részesülök, és magam nevelem a két gyermekemet (van egy 17 éves fiam is, aki ilyenkor egyedül van otthon). Lakásunkat az eszközkezelőtől bérelem, aki megvette, miután nem tudtam fizetni a hitel részleteit, hogy egyedül maradtam a gyerekekkel. Anyagi helyzetünk nagyon rossz, nincsen félretett pénzünk, máról holnapra alig tudunk megélni.

Tündike részére ki kell alakítanunk egy steril szobát mire, megtörténik a csontvelő transzplantációja, mert a megfelelő életkörülményeket biztosítanunk kell számára, hiszen csontvelő átültetés után egy félévig a külvilágtól elzárva kell élnie. A szobájában festetni kell és ki kell cserélni a régi bútorokat is, olyanokra, amelyek lemoshatóak.

Kenyérsütőt szívesen fogadunk.

Kérem, aki tud, segítsen nekünk!

Frissítés:

Tündike már túl van a csontvelő transzplantáción, jelenleg a sejtszám növekedésre várnak. Aki tud, segítsen Tündének!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.