Az édesanya levele:

K

isfiam, Dávid down szindrómával született, középsúlyos értelmi fogyatékos és kardiológiai gondozott, lyukas szívvel született. 2016. februártól éjszakánként belázasodott, napközben hőemelkedése és állandó ízületi fájdalmai voltak, emiatt alapos kivizsgálásra került sor, volt góckutatás, kardiológia kivizsgálás, nyolc fogát kihúzták, májbiopsziát csináltak, mindenféle baktériumra, vírusra negatív volt minden lelete. Sajnos, alapbetegsége hajlamosít leukémiára és a csontvelőmintavétel vizsgálata 80%-os érintettséget mutatott, kiderült, hogy akut limfoid leukémiás (ALL). Minden összejött, amit egy down szindróma okozhat. 2 éve várólistán van Dávidka szívműtétre, amit mindenképpen meg kell majd csinálni, ha a leukémiából meggyógyul.

2016. május 6-án kezdődött el a kemoterápiás kezelése, a 33. napi mintavétel szerint a rossz sejtek 0,1% alatt voltak, így közepes besorolást kapott a betegsége – a down szindróma miatt – ami azt jelenti, hogy ha jól reagál a kezelésekre, nem lesz szüksége csontvelő átültetésre.

A kezeléseket nehezen viseli, kapott vért, folyadékpótlást, inzulint, mert átmenetileg cukorbeteg lett, sokszor volt gyulladás a szervezetében. A kezelései 3 nagy szakaszból állnak, most kezdtük meg a középső részt, várhatóan egy évig tartanak a kórházi kemoterápiás kezelések és utána még egy év utókezelés következik, de ekkor már otthon lehetünk.

Élettársam augusztus végéig közfoglalkoztatott volt, szeptembertől már 22800 Ft álláskeresési támogatást kap, hat gyermekünk van 2 és 15 év közöttiek, rájuk az édesanyám és nővérem vigyáz napközben, mert én ötödik hónapja a kórházban vagyok Dávidkával.

Van egy két szoba komfortos házunk, fatüzeléses kályhákkal, a fürdőszoba ki van alakítva, de sem a víz nincs bevezetve, sem bojlerünk nincs. Egy kis szobát szeretnénk kialakítani Dávidnak, hiszen a leukémia miatt 2 évig nem mehet közösségbe, majd azt követően kerül sor a szívműtétjére, tehát hosszú időre kell terveznünk, amíg felépül. Ezekhez kérünk segítséget, hogy a szükséges dolgokat megvehessük, hogy biztosítani tudjuk Dávid gyógyulását.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.