Frissítés:

Transzplantáció után Dzsordzsika állapota leromlott, agyvelőgyulladást kapott, kétszer meg kellett operálni, mert vérömleny keletkezett az agyában. Utána kialakult nála a West-szindróma, ami gyakori epilepsziás rohamokkal jár. Szájon át nem tud táplálkozni, pár milliliter folyadékot sikerül vele megitatni. Nagyon gyenge a fejét sem bírja tartani, van, hogy napokon keresztül csak alszik. Figyelme változó, van amikor egyáltalán nem reagál, nem figyel ránk. 1 éve már, hogy nem mutat semmiféle érzelmi reakciót, nem sír, nem mosolyog, pedig régen nagyon mosolygós, barátságos kisbaba volt. Mozgásfejlesztésre van szüksége, alapbetegségéből meggyógyult, de transzplantációja miatt közösségbe nem mehet. Most kezdünk el, kórházi benntartózkodással öthetes masszás és gyógytorna fejlesztést. Otthonra szeretnénk mozgásfejlesztő eszközöket vásárolni, forgató tölcsért, stb.

Frissítés:

Szeretnénk Georgina szobájában villany konvektort venni és be köttetni, mert jelenleg hősugárzóval fűtünk és ez anyagilag nagyon meg viseli a családot, mivel nagyon sok villanyszámlát kel fizetnünk. Úgy gondolom, hogy hosszú távon ez sokkal takarékosabb lenne és nem kellene 60000 Ft villanyszámlát fizetnünk. Így is nagyon szűkösen élünk. A villanyszámla szinte minden megmaradt pénzünket elviszi. A lakásban egyébként a többi helységet fa tüzeléssel oldjuk meg, de ezt Georgina szobájában nem lehet és nem is szeretnénk.

Az édesapa levele:

K

islányunknál 2013. októberében, 5 hetes korában nagyon magas lymploblastos leukémiát diagnosztizáltak. El is kezdték a kemoterápiás kezeléseket, de sajnos nem volt elég. 2014. áprilisban csontvelő transzplantációra volt szüksége. Mikor ez megtörtént, Georgina állapota súlyosan elkezdett romlani. Sajnos minden szövődményt összeszedett a kislány, ami csak szóba jöhetett már. 13 hónapja vagyunk kórházban, de már úgy néz ki, hogy nemsokára jöhet haza. Georgina többször volt az intenzív osztályon GVHD-val, légzéselégtelenséggel és ödémásodással is. Volt a kislánynak agyvelőgyulladása 2 alkalommal, 1 tüdőgyulladása és operáció is volt, mivel vérömleny keletkezett a kislány fejében és ez nagyon magas vérnyomásokat okozott nála. Hála Istennek, mindent legyőzött Georgina és 7 hónapja tünetmentes. Értelmileg is vissza van maradva és a mozgásával is van baj, de mindezek ellenére most már úgy néz ki, hogy kezd olyan állapotban lenni, hogy akár haza is hozhatjuk. A szobája már elkészült Georginának, de még vannak hiányosságok. Ezeket kellene pótolnunk, ezért szeretném kérni minden jólelkű ember segítségét.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.