46.40% összegyűlt
$232,000.00 donated of $500,000.00 goal
51 adományozó

Frissítés (2018. 02. 26.):

Megérkezett a várva várt válasz. Fogadják Kopit Párizsban. Március 26-27-én megbeszélés az orvosokkal, március 28-án műtét. Április elején kezdik a helyi sugarazást. Brachy terápiát fog kapni.

Nagyon félek, de bízok benne, hogy minden rendben lesz! Le Kremlin-Bicêtre – ben van a kórház, ahol március 28-án műtik. A műtét során az egyik heréjét áthelyezik az alhasba, amit a kezelések végén visszahelyeznek. Erre azért van szükség, hogy felnőtt korában a termékenységet ezzel biztosítsák. A műtét során eltávolítják a daganat maradványait és elhelyezik a helyére a kis csöveket, amin keresztül sugarazzák majd. Április elején kezdik a sugárkezelést, ami 8-9 napos kezelés lesz. Ezután újabb műtét várható, amikor eltávolítják a kis csöveket. Állapotától függően, amint felépül és minden rendben lesz, jöhetünk haza. Minimum 1 hónap, amit kint kell tölteni, de ez folyamatos kórházi tartózkodás lesz. Reméljük, hogy minden a terv szerint fog haladni és nem lesz komplikáció!

Az édesanya levele:

K

isfiam: Tóth Koppány rosszindulatú daganatos megbetegedéssel küzd. Koppány 3 éves és 2017. október óta tudjuk, hogy Rhabdomyosarcoma-ja van.

Koppány egészséges, életrevaló, mindig vidám kisfiú volt születése óta, soha semmi komolyabb betegsége nem volt. 2017. szeptember elsején elkezdett oviba járni. Október 11-én viszont minden megváltozott. Reggel készültünk az oviba, de nem bírt pisilni és nagyon erős fájdalmai voltak. Elmentünk a háziorvoshoz, azt gondoltam felfázott. Kapott gyógyszert, de nem múltak a panaszok, egyre rosszabb lett. Másnap reggel visszamentünk az orvoshoz, aki rögtön mentőt hívott, mert már addigra nagyon megtelt a húgyhólyagja. Szolnokon megkatéterezték és mivel mindent rendben találtak a vizeletében, hazaengedték. Aznap éjjel vissza kellett vinnünk, mert továbbra sem volt spontán vizeletürítése, nagyon erős görcsei, fájdalmai voltak, lábra se bírt állni. Akkor éjjel nagyon nehezen, többszöri próbálkozás után sikerült a katéterezés. Október 13-án, a hasi ultrahangon találtak egy 5 cm es elváltozást a kismedencéjében. Az eredmény után rögtön mentőt hívtak az orvosok. Megkatéterezték Kopit, ami ismét szörnyű volt és vittek minket Budapestre. Megérkezés után. este MR vizsgálata is volt, amit altatásban végeztek el. Hétvégén a poklok poklát éltük át Kopival. Nagyon rossz állapotban volt, erős fájdalomcsillapítót kellett neki adni, amitől legalább pihenni tudott egy kicsit. Október 16-án hétfőn Pfannenstiel metszéssel végzett hasi feltárása, vastagtű biopszia, és porth-a-cath beültetése volt. A műtét előtt közölte velünk az orvos a szörnyű hírt, nagy valószínűséggel rosszindulatú daganat okozza a problémákat. Beigazolódott a gyanú, a daganat nyomta a húgyhólyagot és a húgycsövet, ami miatt nem volt vizeletürítése. Ezt követően minden nap volt valami vizsgálat, amik igaz nem fájtak, de Koppány addigra annyira félt, meg volt rémülve és kimerült volt, hogy szinte minden vizsgálat alkalmával rettegéssel teli, keserves sírás tört rá.
2017. október 20-án kerültünk az onkológiára ahol elkezdték a kemoterápiás kezelést. Közel 3 hétig voltunk korházban, mert csak katéteren keresztül távozott a vizelete. Azóta folyamatosan kapja a kezeléseket, volt újabb MR vizsgálata és várjuk a műtét időpontját.

A műtét utáni kezelésekről csupán annyi információnk van, hogy orvosaink javaslatára, Németországban vagy Franciaországban sugár vagy proton terápiát fog kapni Koppány, a daganat elhelyezkedése miatt. Erről jelenleg folynak az egyeztetések, és ezután indítják a finanszírozási igényt. Ha fogad bennünket külföldi kezelőintézmény, akkor a teljes családunk kiköltözik a kezelések idejére, a férjem és a 9 éves fiam is jön velünk, hogy a támogatói háttér meglegyen Koppány számára, ne egyedül legyünk idegen környezetben. Az OEP finanszírozza majd a kezeléseket. A szállásunkat, ellátásunkat, tolmácsolást, helyi közlekedést kell önerőből megoldanunk. Mihelyst új információval rendelkezünk, jelezzünk azt, de mindenképpen fel kell készülnünk rá, hogy legyen pénzünk a kinn tartózkodás költségeire.

Mióta beteg Koppány nem könnyű megoldani anyagilag és lelkileg sem a helyzetünket, így kérjük, aki tud, segítse kisfiúnk harcát, hogy újra egészséges lehessen!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.