• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Jázmin betegsége kiújult, csontvelő transzplantációra van szüksége

Az édesanya levele:

K

islányomnál 2013 októberében Ewing sarcomat (rosszindulatú csontdaganatot) diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezelést azonnal elkezdték. A daganat a jobb lábszárcsontján, térd alatt keletkezett. A kezelések után 2014 áprilisában a lábát sikeresen megműtötték. A műtét során az érintett csontot eltávolították, majd nagy adag sugárral kezelték és visszaoperálták – ez több mint 9 órán át tartott- ezzel sikerült a lábát megmenteni.

Sajnálatos módon a fenntartó kemoterápiás kezelések következtében a műtéti seb nem gyógyult, a merevítő sin látható, a rajta lévő gyári szám olvasható volt. Végül 8 hónap kínlódás és a kezelések befejezése után 2015. januárban helyreállító műtétet végeztek saját bőrszövet pótlással, amely jól sikerült. Tavasz óta már – műanyag gipsszel és két bottal – járni is tud.

Jázminnak már nőni kezdett újra a haja és jól is érezte magát, amikor a kontroll vizsgálatokra sor került 2015 májusában. Ekkor sajnos kiderült, hogy a tüdején is találtak két kis foltot, az orvosai szerint nem áttét, hanem kiújulás. Azóta ismét kemoterápiás kezelések következtek, a nyáron sugárkezeléseken esett át, jelen pillanatban is kemoterápiás kezelésen vagyunk. A kezelések után még lesz egy tüdő műtét.

Az elmúlt években szinte kilátástalan anyagi helyzetbe kerültünk, minden jövedelmünket felemészti Jázmin megfelelő színvonalú ellátása, kezelésekre és vizsgálatokra, Budapestre való szállítása, az ott tartózkodás költségei, ezen kívül semmi másra nem tudunk költeni.

Jázmin karácsonyra kapott egy segítőszándékú ismerősünktől egy használt XBox-ot játékokkal, de sajnos a mi régi televíziónkkal nem működtethető, mi pedig – bármennyire is szeretnénk – nem tudunk másikat vásárolni. Jázmin, ha itthon van, legtöbbet az ágyban tartózkodik most az időjárás miatt is, de azért is, mert a házunk csak 45 nm-es. Az Xbox a mozgásfejlődéséhez is hozzájárulhatna, ha tudná használni.

Ennek következtében a legtöbbet tanul – kitűnő tanuló – olvas és tv-t néz, de természetesen nagyon szeretne az Xbox-on játszani is.

A műtét után, kilátásban vagy egy transzplantáció, erre fel kell készülnünk. Ehhez szükségünk lesz egy steril szoba kialakításához, lényegében az egész ház (45 nm) átrendezésére, festésére, és a régi elkorhadt nyílászárók cseréjére is.

Továbbá szeretnénk Jázmin környezetét a csatorna bekötéssel is biztonságosabbá tenni. Az utcánk csatornázásához a kötelező hozzájárulást /150.000 ft/ már Jázmin betegsége előtt kifizettük, de anyagi lehetőségeink híján, azóta rákötni nem tudtunk.

Az előzetes számításaink szerint mindezekhez Kb. 600.000-650.000 ft-ra lenne szükségünk, ehhez szeretnénk az Önök nagylelkű segítségét kérni.

Megkülönböztetett tisztelettel kérem Önöket, hogyha módjukban áll segítsenek, hogy kislányom, körülményein közreműködésükkel javíthassak.

Megértő és segítőkész intézkedésüket előre is nagyon köszönöm az egész családom nevében.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.