Az édesanya levele:

J

ázminnak nyár elején, napokon keresztül fájt a homloka, emiatt az ózdi kórházba vittük, ahol infúziós kezelést kapott, másnapra aluszékonnyá vált, majd a szemvizsgálat eredménye az agydaganat lehetőségét felvetette, átküldték a Miskolc Megyei Kórházba 2016. 07. 04-én.

Azonnal megkezdődött az alapos neurológiai vizsgálata, eszméletvesztése volt, sürgősséggel MR felvétel készült, ami alapján megállapították, hogy agydaganata van. Másnap megtörtént a daganat eltávolító műtét, egy hétig az intenzív osztályon volt. Ezután készült egy kontroll MR vizsgálat, sajnos a daganat visszanőtt és közben megérkezett a szövettani eredmény, ami: Agy rosszindulatú daganata, k.m.n. diagnózist igazolt.

2016. 08. 19-én másodjára meg kellett műteni, a baloldalon a daganat nyomta az idegeket, az gyengévé vált, a szája húzódott. Két napig altatták, az ébresztésre jól reagált, így pár nap múlva lekerült az Onko-Haematológia és Csontvelőtranszplantációs Osztályra. Két hét regenerálódás után megkezdődött a hathetes sugárkezelése, ami még most is folyamatban van.

Közben steroidos kezelést kapott, amitől meglehetősen meghízott, a régi ruhácskáit kinőtte. A sugárkezelést kemoterápiás kezelések fogják követni, majd leveszik az őssejtjeit a véréből és saját donoros csontvelőtranszplantációja lesz. Hosszú küzdelem vár rá, hogy újból egészséges lehessen.

Három gyermekünk van, a két nagyobb testvér: Dorina 10 éves, Milán pedig 9 éves. Férjem az ózdi Acélműveknél kocsirendező, rá hárul ellátásuk, és amikor ideje engedi, jön hozzánk látogatóba, mert én Jázmin mellett vagyok a kórházban. Családi összefogással meg tudjuk oldani a testvérek felügyeletét, mert nagyon fontos, hogy a férjem tudjon dolgozni, hiszen minden forintra szükségünk van.

Egy éve vettünk egy családi házat, nem régen költöztünk, a házon még van sok munka, terveinket gyermekünk betegsége megváltoztatta. Ő még velünk egy szobában lakott, most viszont kötelező kialakítanunk számára egy saját szobát, a csontvelő átültetése miatt.

Transzplantáció után fél évig csak a saját szobájában lehet szájkendő és kesztyű nélkül, az lesz az ő élettere. Minden étkezésre friss ételt kell főzni számára és naponta fertőtleníteni a szobáját, játékait. A helyiség adott, csak rendbe kell tenni azt, festeni, berendezni jól mosható, fertőtleníthető bútorokkal.

Ehhez kérünk segítséget, mert helyzetünk most nagyon nehéz és Jázmin számára mindenképpen biztosítanunk kell a „steril szobát” mielőbb.

Mindent megadunk kislányunknak, amit csak kér enni-inni, hiszen a kezelések miatt válogatós, kívánós, vagy éppen étvágytalan és a férjem is többször jön egy héten látogatóba, mert Jázminnak nagyon hiányzik az édesapja.

Kérjük, segítsenek nekünk, hogy mielőbb elkészülhessen Jázmin szobája, mert nagyon nehéz a helyzetünk! Köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Hirdetés (x)

Célzott támogatás esetén, amikor valamelyik gyermek részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni magánszemély vagy gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személy, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe. Az Alapítvány civilszervezetként adóigazolás kiállításra jogosult. Ha támogatása után adókedvezményt kíván igénybe venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alapítvánnyal!

Bővebben...