Az édesanya levele:

J

ázminnak nyár elején, napokon keresztül fájt a homloka, emiatt az ózdi kórházba vittük, ahol infúziós kezelést kapott, másnapra aluszékonnyá vált, majd a szemvizsgálat eredménye az agydaganat lehetőségét felvetette, átküldték a Miskolc Megyei Kórházba 2016. 07. 04-én.

Azonnal megkezdődött az alapos neurológiai vizsgálata, eszméletvesztése volt, sürgősséggel MR felvétel készült, ami alapján megállapították, hogy agydaganata van. Másnap megtörtént a daganat eltávolító műtét, egy hétig az intenzív osztályon volt. Ezután készült egy kontroll MR vizsgálat, sajnos a daganat visszanőtt és közben megérkezett a szövettani eredmény, ami: Agy rosszindulatú daganata, k.m.n. diagnózist igazolt.

2016. 08. 19-én másodjára meg kellett műteni, a baloldalon a daganat nyomta az idegeket, az gyengévé vált, a szája húzódott. Két napig altatták, az ébresztésre jól reagált, így pár nap múlva lekerült az Onko-Haematológia és Csontvelőtranszplantációs Osztályra. Két hét regenerálódás után megkezdődött a hathetes sugárkezelése, ami még most is folyamatban van.

Közben steroidos kezelést kapott, amitől meglehetősen meghízott, a régi ruhácskáit kinőtte. A sugárkezelést kemoterápiás kezelések fogják követni, majd leveszik az őssejtjeit a véréből és saját donoros csontvelőtranszplantációja lesz. Hosszú küzdelem vár rá, hogy újból egészséges lehessen.

Három gyermekünk van, a két nagyobb testvér: Dorina 10 éves, Milán pedig 9 éves. Férjem az ózdi Acélműveknél kocsirendező, rá hárul ellátásuk, és amikor ideje engedi, jön hozzánk látogatóba, mert én Jázmin mellett vagyok a kórházban. Családi összefogással meg tudjuk oldani a testvérek felügyeletét, mert nagyon fontos, hogy a férjem tudjon dolgozni, hiszen minden forintra szükségünk van.

Egy éve vettünk egy családi házat, nem régen költöztünk, a házon még van sok munka, terveinket gyermekünk betegsége megváltoztatta. Ő még velünk egy szobában lakott, most viszont kötelező kialakítanunk számára egy saját szobát, a csontvelő átültetése miatt.

Transzplantáció után fél évig csak a saját szobájában lehet szájkendő és kesztyű nélkül, az lesz az ő élettere. Minden étkezésre friss ételt kell főzni számára és naponta fertőtleníteni a szobáját, játékait. A helyiség adott, csak rendbe kell tenni azt, festeni, berendezni jól mosható, fertőtleníthető bútorokkal.

Ehhez kérünk segítséget, mert helyzetünk most nagyon nehéz és Jázmin számára mindenképpen biztosítanunk kell a „steril szobát” mielőbb.

Mindent megadunk kislányunknak, amit csak kér enni-inni, hiszen a kezelések miatt válogatós, kívánós, vagy éppen étvágytalan és a férjem is többször jön egy héten látogatóba, mert Jázminnak nagyon hiányzik az édesapja.

Kérjük, segítsenek nekünk, hogy mielőbb elkészülhessen Jázmin szobája, mert nagyon nehéz a helyzetünk! Köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.