Frissítés:

Ketrin túl van a csontvelőtranszplantáción, jelenleg légzéstámogatásra szorul. 2018. 01. 25-én megérkezett a csontvelő vizsgálat eredménye, sajnos Ketrin betegsége kiújult, visszaesett a leukémiába, ismét elkezdődnek a kezelései. Második csontvelőtranszplantációja lesz.

Az édesanya levele:

B

ucsi Csilla Ketrin a kislányom, harmadik éves és 2017. márciustól a miskolci Megei Kórház Gyermek Onkohaemetológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályán kezelik Juvenilis mielomonocitás leukémia (JMML) megbetegedéssel.

Ketrin betegsége bőrvérzéssel jelentkezett, majd a kivizsgálásokkor kiderült, hogy a leukémiának ritka és agresszív típusában szenved. Kemoterápiás kezelése azonnal megkezdődött, és jelenleg idegen donoros csontvelőtranszplantációja zajlik. Én folyamatosan mellette vagyok.

Van még egy kisfiam, aki egy éves, vele a párom van otthon. Egyikünk gyesen van, a másikunk pedig ápolási díjon, ezen kívül a két gyerek után járó családi pótlék az összes jövedelmünk. Szüleimmel élünk együtt, van egy szobánk, abban laktunk négyen eddig. Ketrinnek viszont a transzplantáció után szüksége van a megfelelő körülményekre, az úgynevezett „steril szobára”, ezt viszont a szüleimnél nem tudjuk megoldani, mert sokan élünk ott, ráadásul ott nincs fürdőszoba sem. A bevételeinkből albérletet nem tudunk fizetni. Ketrint pedig transzplantáció után nem tudom hová vinni, ez nagy gondot jelent. A szüleim házához való hozzáépítés vagy legalább egy évre lakásbérlés lenne számunkra a megoldás, sajnos, egyikre sem telik nekünk. Lakhatási körülményeink megoldásához kérünk segítséget, hogy kicsi lányomat a csontvelő átültetés után haza tudjuk vinni és számára a megfelelő követelményeket biztosíthassunk. Segítségüket nagyon köszönöm.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.