K

risztina 2013. október 28-án 13 hónaposan arcidegbénulást kapott. Decemberben középfülgyulladást állapítottak meg nála, amiből a folyamatos orvosi kezelés mellett heveny csecsnyúlvány gyulladása lett, ami a fül mögötti csontos rész gyulladását, gennyesedését jelenti. Aminek a további szövődménye a fülpolip és a fül mögötti tályog lett, ami később kiderült, hogy az már daganat volt, amit el is távolítottak sebészi úton.

2014. január 5-én ismételten Debrecenbe került az intenzív osztályra, aluszékonyság, magas vérnyomás, fülvérzés, és erős fülfájdalom miatt.
2014. január 17-én sajnos közölték a szörnyű hírt, hogy a füle mögötti lágyrészben rosszindulatú daganat van (Lágyrész Sarcoma). Ezért január 22.-én el is kezdték a citosztatikus kemoterápiát.
2014. július végére Krisztina megkapta a kiírt 7 blokk kemoterápiát, ami nem tüntette el a daganatot.
Így komoly, maradandó maradványtünetek okozása nélkül nem lehetett sebészileg eltávolítani. Korára való tekintettel a sugárterápia nem jöhetett szóba. A kezelése alatt 7 alkalommal jelentkező súlyos Clostridium Difficile baktérium okozta vastagbél fertőzés miatt kezeletlen daganat, kiújult és így 2014.09.02. Agydaganata is lett (Atipusos Teradoid Rhabdoid Tumor). Sikeres operáció és lábadozás utáni CT kimutatta, hogy ismét kiújult, és megnőtt a daganat az agyban, aminek a műtéti úton történő eltávolítása már kockázatos. Már 3x közölték a szülőkkel, hogy nincs tovább, de még van egy lehetőség: ismételten 9 blokk kemoterápia leadása, közben külföldi protonterápiás sugárkezelés, ami a hagyományos sugárkezeléssel ellentétben csak minimális mellékhatással járna, mivel célzottan a daganatra irányulna, és nem érintené az egészséges szöveket.
Ennek finanszírozásához várják a szülők az adományokat!
Édesanya GYES-en van. Édesapa elvesztette a betegségből kifolyólag a állását. Sajnos jövedelmük nem elég ahhoz, hogy a mindennapi ingázást a kórház és a lakóhely között, a gyógyszereket, étrend kiegészítőket, és a tervezett külföldi gyógykezelés költségeit finanszírozni tudják.

Mi, mint szülők mindent megteszünk, minden lehetőséget felkutatunk, hogy kicsi lányunk meggyógyuljon. Legnagyobb gátja ennek a pénztelenség. Kérjük, akinek lehetősége van rá, segítsen nekünk, hogy Krisztina újból egészséges lehessen!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.