Frissítés:

Új kezelést kap Lalika, infúziósat, emiatt kéthetente kell mennünk Debrecenbe. Egyébként jó általános állapotban van. A daganat stagnál, se nem nőtt, se nem csökkent.

T

örténetünk január első napjaiban kezdődött, amikor kisfiunk Lalika bicegni, kezdett, ami napról napra egyre erősebb lett, valamint jobb szeme becsúszott, folyatta a nyálát, a folyadékot félrenyelte. Szemmel látható volt, hogy a jobb oldala nem úgy működött, ahogy kellene. Férjemmel úgy döntöttünk, hogy Debrecenbe visszük a sürgősségire, ahol kivizsgálást javasoltak.

Először neurológus vizsgálta, aki azonnali MR vizsgálatot kért, ami sajnos kimutatta, hogy agydaganata van. Leírni nem tudom, mit éreztem akkor. Átkerültünk a gyermek hematológiára. Az idegsebész elmondta, hogy olyan rossz helyen van a daganat, hogy még egy szövettani mintavétel is végzetes lenne, mert az agytörzsben helyezkedik el. Nem volt más lehetőség csak a sugárkezelés, gyógyszeres kemoterápiával kombinálva. 2 hónapig voltunk kórházban. Február elején elkezdtük a kezeléseket és napról napra jobban lett Lalika, majd amikor végeztünk a sugárral, rá két hétre úgy ébredt, hogy megint alig tudja használni a jobb oldalát.

Jelenleg itthon vagyunk, itthon kapja a gyógyszeres kemoterápiát, folyamatos vérkép ellenőrzés alatt. Járnunk kell gyógytornászhoz, mivel a jobb oldala sokkal gyengébb, ez a szomszéd városban van, ami elég nagy gondot okoz, mind fizikailag, mind anyagilag, mivel van egy 5 hónapos pici testvére Lalikának és az állandó ingázás nem egyszerű.

Egy fizetésből élünk, férjem dolgozik. Én gyest és családi pótlékot kapok a gyerekekre, ami a vitaminokra, utazásra el is megy. Nagyon nehéz, mert még lakáshitelt is kell fizetnünk.

Szeretnénk az életkörülményeit javítani, meszelni, festeni, szobáját felújítani! Valamint gyógymasszőrre is szüksége lenne, hogy az elnyomott idegszálak miatt a vérkeringést javítsuk a jobb oldalában.
Ehhez szeretném kérni a segítségüket, minden apró segítségnek nagyon örülünk!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.