Az édesanya levele:

1

0 hónapos volt, amikor agydaganatot diagnosztizáltak nála (medulloblastoma). Lemondtak róla… Végül mégis kapott egy esélyt, megműtötték.
Két koponyaműtét után kemoterápiát kapott, majd csontvelő transzplantációja volt. A kritikus egy év után ismét daganat volt a fejecskéjében (Pnet). Ismét megműtötték. Megint kemoterápiát kapott, és mivel már három éves volt, sugárral kombinálva.
Öt év tünetmentesség következett, de számára nem állt meg a küzdés. Mozgássérült lett, ismét meg kellett tanulni mozogni-létezni. Kitartása példamutató, már segítség nélkül is tudott járni, evett, ivott egyedül, játszott, boldog volt. A kezelések következményeképpen pm alulműködése, sajka lába, tejfehérje-szója és laktóz allergiás lett.
Az utolsó, lezáró MR vizsgálat eredménye viszont pozitív lett.
Két daganatot mutatott a felvétel. Megműtötték ismét, vártunk a szövettanra, és hogy elkezdhessük a kezeléseket. De a szövettan nem érkezett meg.
Nem tudjuk, hogy mivel állunk szemben. Letelt a hat hét, készítettek egy kontroll MR vizsgálatot, ami lesújtó eredményt mutatott… A daganatok nagyobbak lettek, mint műtét előtt, és kezdenek áttétet adni a környező területekre. Ismét lemondtak róla.
Utolsó esélyként 16 emelt dózisú sugarat kapott, amit egy szájon át szedhető daganatellenes szerrel kombinálva adtak. A szájon át szedett kemoterápia még minimum fél-egy évig tartani fog.

Az a kérés, hogy anyagilag bírjuk ezt a terhet. Ezt segítség nélkül sajnos, nem tudjuk végig csinálni. A lényeg az, hogy Laura ne szenvedjen, és amit csak lehet, megkapjon. A sugár az utolsó esélyünk. Ha sikerül, ha nem… Őt nagyon-nagyon kell segítenünk abban, hogy ameddig él, jól érezze magát. Ne fájjon neki semmi, ne szenvedjen hiányt semmiben, és minden nap legyen valami szép az életében, ami egy kis mosolyt csal az arcára. Legyen az bármi…
Ebben kérem a segítségét mindenkinek, hogy anyagilag (és egy imával Lauráért) támogasson minket ebben a küzdelemben. A diétás étrend, a kezelésre járás, a táplálék kiegészítők, a vizsgálatokra járás, a steroid okozta gyors súlyváltozás miatti ruházkodás nagy terhet ró ránk. Segítség nélkül nem megy.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.