Az édesapa levele:

2

013 júliusában erős bal csípőtáji fájdalommal kezdődött Levente betegsége. Az CT vizsgálat súlyos daganatos megbetegedést igazolt. Azóta a miskolci Kórház GYEK Onko-Haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályon folyik a kezelése. A diagnózis Ewing- sarcoma, azaz csontrák, pontosabban annak egyik típusa. A kezelések megkezdése után Levente állapota gyorsan romlott, volt olyan időszaka, amikor a fájdalomtól és a legyengült állapota miatt megmozdulni sem volt képes. A mindig vidám, örökmozgó kisfiú, aki szeretett lovagolni, a barátaival játszani és a helyi néptánccsoport aktív tagja volt, mostanság csupán emlék. Éjjel-nappal a kritikus állapotú gyermekünk mellett tartózkodunk a kórházban.

Jelenleg kerekesszékben vagy ágyban fekve tölti mindennapjait. Levi eddig túl van 7 kemoterápiás kezelésen. Combcsont eltávolító műtétje lesz a közeljövőben, ha műthető állapotba kerül. Ez úgynevezett rekonstrukciós műtét. az eltávolított combcsontot belső protézissel fogják pótolni. Ahhoz, hogy újból egészséges legyen, a kemoterápiák befejezése és a műtét után saját donoros csontvelőtranszplantációra van szüksége. Hosszú küzdelem áll mögötte és hosszú küzdelem vár még rá, hogy legyőzhesse a betegségét.

Miután az állapota még nem minősül véglegesnek, nincs lehetőségünk még az akadálymentesítési támogatást sem igénybe venni, pedig akadálymentessé kell tennünk a lakást. Meg kell oldani a bejutását a lépcsőn kerekesszékkel, biztosítani a tisztálkodási lehetőségeit és a mozgatását házon belül is. Ki kell alakítanunk a megfelelő körülményeket, az úgynevezett „steril szobát” ahová transzplantáció után hazatérhet a gyermekünk.

Sajnos, az ehhez szükséges anyagiakkal nem rendelkezünk, minden támogatást hálás szívvel fogadunk és nagyon köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.