Az édesapa levele:

2

013 júliusában erős bal csípőtáji fájdalommal kezdődött Levente betegsége. Az CT vizsgálat súlyos daganatos megbetegedést igazolt. Azóta a miskolci Kórház GYEK Onko-Haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályon folyik a kezelése. A diagnózis Ewing- sarcoma, azaz csontrák, pontosabban annak egyik típusa. A kezelések megkezdése után Levente állapota gyorsan romlott, volt olyan időszaka, amikor a fájdalomtól és a legyengült állapota miatt megmozdulni sem volt képes. A mindig vidám, örökmozgó kisfiú, aki szeretett lovagolni, a barátaival játszani és a helyi néptánccsoport aktív tagja volt, mostanság csupán emlék. Éjjel-nappal a kritikus állapotú gyermekünk mellett tartózkodunk a kórházban.

Jelenleg kerekesszékben vagy ágyban fekve tölti mindennapjait. Levi eddig túl van 7 kemoterápiás kezelésen. Combcsont eltávolító műtétje lesz a közeljövőben, ha műthető állapotba kerül. Ez úgynevezett rekonstrukciós műtét. az eltávolított combcsontot belső protézissel fogják pótolni. Ahhoz, hogy újból egészséges legyen, a kemoterápiák befejezése és a műtét után saját donoros csontvelőtranszplantációra van szüksége. Hosszú küzdelem áll mögötte és hosszú küzdelem vár még rá, hogy legyőzhesse a betegségét.

Miután az állapota még nem minősül véglegesnek, nincs lehetőségünk még az akadálymentesítési támogatást sem igénybe venni, pedig akadálymentessé kell tennünk a lakást. Meg kell oldani a bejutását a lépcsőn kerekesszékkel, biztosítani a tisztálkodási lehetőségeit és a mozgatását házon belül is. Ki kell alakítanunk a megfelelő körülményeket, az úgynevezett „steril szobát” ahová transzplantáció után hazatérhet a gyermekünk.

Sajnos, az ehhez szükséges anyagiakkal nem rendelkezünk, minden támogatást hálás szívvel fogadunk és nagyon köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.

Hirdetés (x)

Célzott támogatás esetén, amikor valamelyik gyermek részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni magánszemély vagy gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személy, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe. Az Alapítvány civilszervezetként adóigazolás kiállításra jogosult. Ha támogatása után adókedvezményt kíván igénybe venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alapítvánnyal!

Bővebben...