• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés131
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Máté betegsége harmadszorra is kiújult

Az édesanya levele:

K

iderült 2010 nyarán, hogy Máté neuroblastomás.10 órás daganateltávolító műtéte volt, a 7 centis daganatból csupán 3 centit lehetett eltávolítani, mert a hasi artériát szőtte körül a daganat, megbújva a szervei és belei mögött. Nyolc blokkból álló kemoterápiát kapott, ez a sorozat 2011. január közepén ért véget. 2011. 02. 02-án megtörtént a saját donoros csontvelőátültetése. Ezek után még mindig 2,5 centi volt a daganat, ami tokosodni kezdett, úgymond: kiérett. Havonta jártunk kontrollra, rengeteg erősítő kúrát, méregdrága vizeket, vitaminokat kapott. Az első négy osztályt kitűnő eredménnyel végezte el.

2015 áprilisában a kiérett daganat aktivizálódott, októberre ismét elérte a 7 centit. 2 centit lehetett eltávolítani belőle biopsziával. A daganat rossz elhelyezkedése miatt nem volt sebész, aki vállalta volna a műtétet. Újból kemoterápiás kezeléseket kapott Máté. A Neuroblastoma protokoll szerinti kezelés ismét nyolc blokkból álló kezelési sorozata következett volna, viszont Máté csontvelője nem bírta a kezeléseket, így csupán négy blokkot kapott meg a kezelésekből. 2016. május 02-án a második saját donoros csontvelőátültetése megtörtént. Júniusban elkezdődtek a sugárkezelések, 24 alkalommal kapott besugárzást. A kilökődés gátlószerek szedése megviselte a szervezetét, mert hosszú ideig kellett szednie azokat. Havi 60 ezer forintba kerültek, mert a közgyógykerete kimerült. 2017 őszen végre beülhetett az iskolapadba és hatalmas lelkesedéssel járt iskolába, addig ugyanis magántanuló volt. A betegsége és kezelések ellenére kiváló eredményeket mutatott fel tanulmányai terén. Időközben a családunk széthullott, két fiúgyermekkel egyedül maradtam, a jövedelmem az ápolási díj és családi pótlék, gyermektartást változó összeggel, felszólításra kapunk. Az édesapa egyáltalán nem kíván részt venni gyermekei nevelésében, nem tartja a kapcsolatot velük, több mint féléve telefonon sem beszélt Mátéval és középiskolás testvérével. Októberben felrobbant a kazánházban a bojlerünk, nem volt sem fűtés, sem áram, odaveszett az összes téli tüzelő, tönkrement a vízvezetékrendszer, nagy nehezen, segítséggel megoldottuk a helyzetet. Akkor azt hittük, hogy ettől rosszabb már nem érhet bennünket.

2018. január 16-án izotóp vizsgálatot javasolt az orvosa, aminek a lesújtó eredménye tíz nap múlva érkezett meg. Azóta MR és CT vizsgálat igazolta, hogy a daganat újból aktív, a betegség kiújult. Március elején lesz egy nagy műtéte, négy orvosból álló team a daganat eltávolítását fogja elvégezni. Bízunk benne, hogy a teljes daganatot sikerül eltávolítani! Jelenleg ennyi információnk van. Hogy milyen kezelési típusokat javasolnak majd orvosai, még nem tudjuk. Beköltözünk a napokban a kórházba és Máté ismét harcba kell, hogy szálljon és küzdjön azért, hogy egészséges legyen, hogy esélye legyen legyőzni a szörnyű kórt, a rákot.

Kérem, aki tud, segítsen nekünk, iszonyatos lelki terheket cipelünk, anyagilag sem jó a helyzetünk. Nagy szükségünk van a támogatásra, hogy mindent meg tudjak adni Máténak, ami hozzájárulhat, hogy a betegségét legyőzhesse. Köszönöm.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.