D

omi egy örökké vidám kisfiú, csibészes mosolyával elvarázsol mindenkit és a mosoly még a legnehezebb pillanatokban sem tűnik el az arcáról. Igazi hősként viseli a megpróbáltatásokat, már két éve harcol a betegségével, s mindenáron le akarja győzni azt.

Másfél éves korában, 2011 szeptemberében Neuroblastoma –rosszindulatú daganatos- megbetegedést diagnosztizáltak nála. A kemoterápiás kezeléseket műtét követte, eltávolították a daganatot. Ezután saját donoros csontvelő átültetetése volt. A kezelések több mint egy évig tartottak.

Félév elzártság után, mely idő alatt folyamatosan ellenőrző vizsgálatokra jártak, amikor már lassan közösségbe is mehetett volna, sajnos, a betegség kiújult.
Az év márciusától kemoterápiák, sugárkezelések sorozata következett. A közelmúltban volt a daganat eltávolító műtét, mely során a daganat harmadát sikerült eltávolítani. Jelenleg ismét kemoterápiás kezeléseket kap Domi, és felkészítése az idegen donoros csontvelő transzplantációra elkezdődött.
A kezelések idején az édesanyja Dominik mellett tartózkodik, az édesapa otthon van másik gyermekükkel, aki fogyatékkal élő. Rendszeresen látogatja Domit, mert tudja, hogy kicsi fia nagyon hiányolja őt. Miskolc-Kétegyháza útvonal ötszáz kilométer, ezt az utat hetente teszi meg az apuka, hogy találkozhasson kicsi fiával. Az elmúlt két év a család összes tartalékát felemésztette, kérjük, aki tud, segítsen!

Dominik külön kérését is tolmácsoljuk, ugyanis nagyon szeretne egy saját fényképezőgépet. Ha bárkinél fényképezőgépet lát, ott terem és „lelkesen próbálja megszerezni azt”. Bármilyen fényképezőgép jó, fényképezni még nem tud.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.